Активістки жіночої організації заявили про незаконність закриття пологового будинку в Кіровограді

Активістки всеукраїнської жіночої організації «Яворина» стверджують, що кіровоградська влада порушує законодавство, намагаючись закрити пологовий будинок №2. Про це вони заявили під час прес-конференції у Кіровограді, сьогодні, 1 червня.

Як зазначили представники організації, за законодавством, за такі дії передбачена кримінальна відповідальність.

«На сьогодні у країні немає міністра охорони здоров’я, і не розроблена концепція реформування закладів охорони здоров’я. Верховною Радою не прийняті відповідні закони і немає постанов Кабінету Міністрів. У такій ситуації видаються якісь тимчасові постанови про ліквідацію, реорганізацію та скорочення. Якщо звернути увагу на законодавство та Конституцію, то це злочин, – заявила під час прес-конференції керівник обласної організації “Яворина” Наталія Терновенко. – У даному випадку всі реформування є незаконними, тому що немає необхідної законодавчої бази. Щоб відстояти наші медзаклади та зберегти їх для населення, ми, від імені «Яворини», опираючись на Конституцію та закони України, будемо звертатися до органів місцевого самоврядування та всі органи, які можуть вплинути на цей процес».

Наталія Терновенко наголосила, що за незаконне скорочення мережі державних та комунальних закладів охорони здоров’я передбачено відповідальність за ч.2 ст. 184 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, у Кіровограді міська влада планує оптимізувати, а точніше, закрити пологовий будинок №2, об’єднавши його з пологовим будинком №1.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар