Стовідсоткової вини медиків у смерті немовляти немає – Оксана Макарук

Сьогодні, 20 січня, у Кропивницькому начальник управління охорони здоров’я міськради Оксана Макарук зібрала прес-конференцію, де розповіла журналістам про результати роботи комісії, яка розбиралася у причинах смерті немовляти АТОвця у пологовому будинку №2.

Начальник управління охорони здоров’я наголосила, що трагедія у пологовому мала певні об’єктивні та суб’єктивні причини.

“Стовідсоткової вини медпрацівників у смерті дитини немає. Але є невчинені дії лікарів, які призвели до трагедії”, – розповіла Оксана Макарук.

16144997_1232929976782649_1816636199_o

Очільник медичної галузі міста запевнила, що у медичній картці жінки є записи про необхідність обстеження за допомогою УЗД, але жінка його чомусь не проходила.

У такому випадку, за словами Макарук, лікар мав наполягати на обстеженні, а у разі відмови жінки, зафіксувати це у письмовому вигляді. Цієї відмови у медкартці жінки немає.

Як уже повідомляла Перша електронна, 2 лікарів жіночої консультації і 3 лікарів стаціонару отримали догани через цей трагічний випадок.

Оксана Макарук на прес-конференції зазначила, що лікарів покарали за недостатній контроль перебігу пологів.

Нагадаємо, 2 січня у пологового будинку №2 померло немовля учасника АТО. Чоловік привіз дружину до пологового із сильною кровотечею. За допомогою кесаревого розтину дитина народилася на світ, але прожила лише 6 годин. Чоловік звинувачував у смерті дитини лікарів, адже стверджував, що ні він, ні дружина не знали про необхідність перебування на стаціонарному спостереженні через виявлену паталогію.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар

1 коментар до Стовідсоткової вини медиків у смерті немовляти немає – Оксана Макарук

  1. А чого в статтях про цей випадок постійно акцентують увагу на те, що батько АТОвець? Якби був простим хлопцем, то недостойний такого висвітлення в ЗМІ? І взагалі у всіх лікарня хберуть хабарі, списки з ліками теж всім дають. Проведіть прозоре розслідування у сфері медицини міста в цілому і покажіть суспільству…

Коментарі заборонені.