Кіровоградський художній музей затопило (ФОТО)

Кіровоградський обласних художній музей затопило. Про це повідомляє Тетяна Ткаченко, директор музею, на своїй сторінці у фейсбук.

“Колектив Кіровоградського обласного художнього музею завжди ділиться з друзями своїми досягненнями… анонсуємо роботу музею, надаємо інформацію і про відкрітівиставки, різноманітні заходи… та й взагалі звикли радіти разом і за наших колег і відвідувачів…

Сьогодні про інше. В музеї біда. У наслідок пориву системи опалення (яка проходить по горищу) музей залило водою. Єдине, що тішить (якщо можна так сказати), що це сталося на початку робочого дня і експонати не постраждали, бо співробітники (жіноча частина колективу) швидесенько мобілізувалися і зняли частину експозиції, яку могло залити. В той же час чоловіки музею на горищі усували аварійну ситуацію та виносили на подвір’я музею воду та багнюку, що зібралися, – ділиться Тетяна Ткаченко у фейсбук. – Звичайно ж повідомили департамент культури, туризму і культурної спадщини облдержадміністрації, керівництво терміново прибуло на місце. Разом здійснили вже повторне обстеження, склали відповідні акти…

Але… це вже не перша аварійна ситуація в музеї, та й порив системи опалення не вперше… музей весь час підтоплюється грунтовими водами… Тобто зараз ми залиті і знизу і зверху…. але ми ніяк не станемо пріорітетним об’єктом для проведення ремонтних робіт. Гине пам’ятка архітектури, руйнуються експонати (Державна частина Музейного фонду України) і в таких умовах працюють люди.
Шановні друзі, колеги, відвідувачі… та й усі небайдужі! Ми працюємо для Вас! Звертаємося до Вас із проханням – не залишити Ваш музей на самоті зі своїми проблемами! Лише разом з Вами ми зможемо зберегти культурні цінності для нащадків!!!”

Поширити:

Залишити коментар:

коментар