Кіровоградських чиновників люструватимуть з допомогою гною та корови?

Сьогодні, 24 грудня, біля стін Управління Держземагентства у Кіровоградському районі місцевих чиновників вчергове очікували засоби «народної люстрації» – палаюча бочка і шини.

Активісти ГО «Комітет по боротьбі з корупцією в органах державної влади та правоохоронних органах» не відходили від звичного сценарію пікетування Держземагентства – бочка, шини, раптовий візит у кабінет Андрія Піньковського (голови Управління Держземагентства у Кіровоградському районі), вимоги терміново налагодити роботу у структурі державного органу і провести люстрацію .

«В даному управлінні створюються штучні перепони в оформленні документів для тих, хто відмовляється платити хабарі. Є негласна вказівка начальника управління про те, що з чотирьох документів поданих громадянами, три завертаються. Ми не можемо дозволити, щоб чиновники так знущалися з людей, тому не будемо мовчати. Ми вимагаємо, щоб керівництво кіровоградського Держземагентства нарешті почало виконувати свою роботу якісно і без хабарів», – прокоментував мету акції Андрій Максюта, організатор пікету.

На запитання про те, чи є у пікетувальників ґрунтовні докази на підтвердження сказаного,  Андрій Максюта надав ряд документів, які на його думку, засвідчують безвідповідальне ставлення до своїх обов’язків Андрія Піньковського.

«Управління часто-густо ігнорує запити громадян, перевищує свої повноваження, завертаючи кіровоградцям проекти землеустрою без поважних на те підстав», – коментує Андрій Максюта, гортаючи документи.

Всі документи, які вимагає українське законодавство, надані, а Держземагентство вимагає ще…

Жодної відповіді (ні письмової, ні усної) на заяви досі не надали…

Доказів, стосовно хабарництва чиновників, активісти теж не надали.

Якщо підходи роботи у Держземагентстві не зміняться, активісти обіцяють прийти знов, але більш яскраво – з коровою і відром гною.

Андрій Піньковський, начальник Управління Держземагентства у Кіровоградському районі, коментує ситуацію наступним чином: «Особисто я так і не почув чітких претензій до мене, як начальника управління. Але якщо є конкретні випадки недопрацювань Держземагентства – ми готові до конструктивного діалогу і спільного вирішення проблем».

На слова пікетувальників про наступні, більш радикальні візити з гноєм і коровою, Андрій Піньковський відреагував спокійно.

«Якщо активісти планують проводити такі пікети – нехай вони будуть в рамках закону і не переривають робочий процес», – прокоментував начальник Управління Держземагентства у Кіровоградському районі.

Як стверджують власні джерела Першої електронної газети, конфлікт Андрія Піньковського та Андрія Максюти давній і носить особистий характер.

 Анастасія Лісовська, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар