Мотоциклісти з іграшковим автоматом пограбували бабусю з сусіднього села

На Кіровоградщині правоохоронці оперативно встановили осіб, які напали на 72-річну пенсіонерку.


Обидва підозрюваних мешкали за кілька кілометрів від будинку потерпілої. З сусіднього села вони дісталися на мотоциклі. За попередніми даними, злочин непрацюючі громадяни скоїли з корисливих мотивів. За ці дії обом загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років із конфіскацією майна.

Про це повідомили Першій електронній СЗГ УМВС України в Кіровоградській області. Пригода сталося в одному з сіл Знам’янського району, що на Кіровоградщині. Опівночі 72-річна бабуся почула, як тріщать вхідні двері. Слабкі завіси менше ніж за хвилину розлетілися вщент. За цей час жінка ледве встигла підвестися з ліжка. Далі до кімнати забігли двоє невідомих чоловіків з масками на обличчях і, завдаючи руками удари, почали вимагати гроші. Зловмисники погрожували слабкій і наляканій жінці застосувати «автомат», який один з нападників тримав у руках.

Грошей в домоволодінні бабусі не знайшлося. Жінка днями лише мала отримати пенсію. Понишпоривши у хаті, зловмисники знайшли два не нових мобільних телефони, дещо з побутової техніки та кухонне приладдя, зварювальний апарат, що лежав у комірчині, після чого втекли. Тільки на ранок, пересвідчившись у тому, що поблизу немає сторонніх, налякана пенсіонерка врешті вийшла з хати. Доньці потерпілої зателефонували сусіди, а вона вже й викликала на місце пригоди працівників міліції.

Встановити особи нападників та затримати їх досвідченим оперативникам управління карного розшуку УМВС та міськвідділу міліції вдалося надвечір того ж дня. Сховавши крадене у себе вдома, зловмисники після нічних пригод весь час були на очах у родичів і робили вигляд, що нічого не сталося. Та оперативники вже йшли «слідом».

Побачивши на порозі правоохоронців, 20-річний парубок як і його 26-річний товариш, деякий час прикидались, начебто взагалі не знають, про що мова. Виказав одного з підозрюваних… іграшковий автомат, залишений дорослим власником у кутку двору. Після цього на місці було виявлено й інші речові докази: маски для обличчя, побутову техніку та крадені мобільні телефони.

– По даному факту розпочато кримінальне провадження за частиною 3 статті 187 «Розбій» Кримінального кодексу України, – розповідає начальник Знам’янського МВ УМВС України в Кіровоградській області Андрій Гулий. – За ці дії зловмисникам загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар