Кіровоградці побачать кримчан очима криворізького фотографа

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

28 листопада о 15:00 в ОУНБ ім. Д.Чижевського відбудеться презентація фотовиставки відомого криворізького фотохудожника Сергія Книша „Кримські татари. На рідній землі”.

Захід проходитиме в рамках проекту Кіровоградського центру європейської інформації «Кіровоградщина – Крим: розвиток діалогу та підтримки».

Ось як автор презентує власну фотоекспозицію «Полуденна спека; гарячий вітер, що приносить запах моря; безкраї, випалені рівнини й отари овець, яких пасуть самотні пастухи – таким запам’ятався мені світ степового Криму. Світ, в якому, волею долі, мені пощастило зустріти прекрасних людей – великий народ, що населяє цей благодатний край – кримських татар. Розповісти про все, що сталося протягом 10 років, після першої зустрічі і до сьогодні, коротко – неможливо. Для цього знадобилося б написати книгу. Але є й інший варіант. Зі мною завжди і скрізь подорожував мій нерозлучний супутник – фотоапарат. І я із захопленням фіксував сцени іншої, нової для мене, реальності.

І ось тепер я покажу Вам – у фотографіях – життя знайомої мені татарської сім’ї та їх найближчого оточення. Всю велич і простоту людей, що населяють віддалену сільську місцевість – в їх нерозривному зв’язку зі споконвічною природою степового Криму».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар