Олександрівський цукровий завод готується до нового сезону. Кіровоградці ж готуються до подорожчання цукру.

ПАТ „2-й імені Петровського цукровий завод” до нинішнього сезону цукроваріння готовий вже на половину.

Про це кореспонденту Першої електронної розповів заступник директора з виробництва підприємства Володимир Варяниця. На ремонтних роботах задіяно біля двохсот працівників, всі роботи виконуються згідно графіка”, – зазначив він.

З його слів, цукровари планують переробити цьогоріч біля 120 тисяч тонн цукрових буряків. Це – власно вирощена сировина підприємства та сировина, що надійде з сільськогосподарських підприємств Компаніївського та інших районів області.

Якою буде ціна на цукор восени, Володимир Варяниця, прогнозувати не береться. Каже, що, за підрахунками Національної асоціації цукровиків “України “Укрцукор”, собівартість солодкої продукції зросте на 15-20 відсотків. А вартість цукру у магазині вже буде залежати від тієї кількості, яку вироблять. Якщо менше запланованого, то продукція буде значно дорожча, ніж у ці дні, впевнений він.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар