Українські військові затримали росіянина, який розповів про моральний занепад у лавах бойовиків

ІАЦ РНБО інформує про ситуацію у зоні АТО.

Луганський напрямок

Між 9 та 15 годиною окупанти провели серію потужних мінометних обстрілів у Попаснянському районі. По наших позиціях було випущено понад 40 мін. Також одразу після опівночі та пізно ввечері ворог обстріляв наших військових у Станиці Луганській. На інших рубежах вчора було тихо. Про це повідомив сьогодні на брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку сталося 10 ворожих обстрілів, окрема 6 – з важкого озброєння.

Донецький напрямок

Вчора було найспокійніше. Противник не застосовував важке озброєння. Багатогодинних перестрілок між силами АТО та окупантами також не спостерігалося. Втім, противник порушував режим тиші по всьому фронту в основних «гарячих точках» – на Світлодарській дузі, в Зайцевому, Авдіївці, в Донецькому аеропорту.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 7 ворожих обстрілів.

Маріупольський напрямок

У Красногорівці та Мар’їнці вчора було тихо, проте противник порушив режим тиші південніше – у Славному та Новотроїцькому.

А біля Азовського моря ситуація незмінна – бойовики стріляють і вдень, і вночі, активно застосовуючи важке озброєння. Фактично, під ворожий приціл потрапляє кожен наш опорний пункт. У Павлополі та Талаківці відбулися мінометні обстріли з боку НЗФ.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку сталося 20 ворожих обстрілів, зокрема 2 – з важкого озброєння.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 2 військовослужбовців отримали поранення.

Вчора на Маріупольському напрямку українські військові затримали бойовика-росіянина

Він розповів, що приїхав у Донецьк з міста Курганінськ Краснодарського краю, ще у 2013 році на заробітки. Коли почалася війна, з роботою в місті стало скрутно, тому він приєднався до бойовиків. Чоловік розповів українським правоохоронцям про моральний занепад та розкладання в лавах окупантів, що спричинене недостатнім фінансуванням, пияцтвом та наркоманією.

Інформація ГУР МОУ

Українська військова розвідка повідомляє, що для маскування присутності російських військовослужбовців на окупованій території Донбасу, російське ГРУ використовує структури організації «Всєвєлікоє войско Донскоє». Таким чином, російські інструктори та радники, які тримають в своїх руках управління російсько-окупаційними військами, видають за «казаків-добровольців».

Нагадуємо, що у ХХ ст. російські «донські казаки» зажили сумної слави колаборацією з нацистською Німеччиною, а під час війни на Донбасі загони Дрьомова, Козіціна та інших «казаків» запам’яталися всім масовим пияцтвом та мародерством.

Протягом 7-17 січня 2017 року у так званому «9-му полку» противника відбулося 3 самогубства та 5 самострілів. Більша частина бойовиків, які є місцевими мешканцями, вкрай демотивовані та не бажають продовжувати «службу».

Через неукомплектованість штату так званого «6-го полку», його керівництво не дозволяє звільнитися бойовикам, у яких закінчився термін дії контракту.

16 січня до базового табору батальйонної тактичної групи зі складу 51-го парашутно десантного 106-ї повітряно-десантної дивізії ЗС РФ, який розташований в окупованому Криму, прибув офіцер з окупаційної «військової поліції» Сімферополя.  Причиною візиту стала нещодавня п’яна бійка російських окупантів з місцевим населенням. Для профілактики та лікування випадків білої гарячки та алкоголізму медслужба базового табору вищезгаданої батальйонної тактичної групи закупила велику кількість ліків.

Суд Миколаївської області виніс вирок у справі бойовика з НЗФ «ЛНР»

СБУ встановила, що мешканець Миколаєва приєднався до окупантів у 2014 році та спеціалізувався на диверсіях проти мирного населення під виглядом українських підрозділів. Згодом бойовик вступив до бандформування «батальйон спеціального призначення «Вимпел», в якому воював проти українських військових. Суд засудив бойовика до 8,5 років позбавлення волі.

Ще один мешканець Луганщини скористався програмою СБУ «На тебе чекають вдома»

Екс-бойовик розповів, що пройшов військову підготовку на території Росії, і залучався до охорони важливих об’єктів на окупованих територіях. Однак, чоловік відмовився брати безпосередню участь у бойових діях проти українських військових. Це й дозволило йому повернутися додому.

Учора на блокпосту поблизу Авдіївки харківські нацгвардійці затримали пособника бойовиків

Чоловік їхав в автобусі до Покровська. Після перевірки документів з’ясувалося, що затриманий перебуває в списках членів НЗФ.

СБУ знайшла нові схрони зі зброєю

Днями співробітники СБУ знайшли три великі  схованки боєприпасів –  поблизу сіл Старий Айдар і Піщане на Луганщині та у Донецькій області неподалік Новогродівки.

Правоохоронці вилучили більше 500 димових мін, 2 реактивних вогнемети «Шмель», 5 протипіхотних мін, 70 гранатометних пострілів і 3 гранати.

Вчора представники місії ОБСЄ вивезли тіло чоловіка, який був вбитий бойовиками у Попаснянському районі. Його застрелили ще кілька днів тому, проте евакуації заважав ворожий снайпер.

Через КПВВ «Новотроїцьке» та «Майорське» на окуповану територію прослідували 5 вантажівок, що перевозили водонапірну вежу та насоси. Цю допомогу надали закордонні благодійники.

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар