Породілля звинувачує медика

Голованівська районна лікарня вкотре відзначилася в ЗМІ. Цього разу — рівнем кваліфікації своїх лікарів.

Чутки про те, що лікарні не вистачає фахівців, не сходять з уст мешканців селища, у тому числі й керівництва медустанови. Особливо гострою є потреба у лікарях-гінекологах, акушерах.


За минулі десять років під час медоглядів та пологів у Голованівську було завдано фізичних і моральних травм десяткам новонароджених та породіль.

Так, наприклад, тридцятирічну жінку, яка скаржилася на різкий біль, лікар, не провівши огляду, відправила додому, порекомендувавши полежати кілька годин. У результаті в пацієнтки стався викидень. До речі, це не перший випадок, коли голованівські лікарі-гінекологи не помічають вагітності у своїх пацієнток. Траплялося і навпаки: вдавалися до процедури аборту у жінок, які на той момент взагалі не були вагітними.

Не без ексцесів у Голованівській районній лікарні відбуваються і пологи. Так один з гінекологів під час кесаревого розтину розрізав скальпелем личко немовляти. А минулого тижня з’явилася ще одна шокуюча звістка: приймаючи пологи, лікар вдався до неприйнятного у всьому світі методу витискування дитини з лона матері та використання щипців. У результаті немовля отримало ураження головного і спинного мозку, внутрішні крововиливи, судомний синдром, розтягнення шийного відділу хребта. Після народження хлопчик ще деякий час був у комі. Врятували життя малюка у Кіровограді.

Молода мати звернулася зі скаргою до обласного управління охорони здоров’я, яке не виявило порушень, та прокуратури. За словами породіллі, лікар погрожував їй. Нині ж відкрито кримінальне провадження за фактом неналежного виконання лікарем своїх обов’язків. Триває слідство.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар