Російські пошуковці знайшли останки пілота з Кіровоградщини

Імена трьох членів екіпажу збитого у вересні 1941 року літака Пе-2 встановили бійці новгородської пошукової експедиції “Долина“. Серед загиблих – лейтенант Іван Педько з Кіровоградської області.

Про це повідомляє ІТАР-ТАРС із посиланням на штаб пошуковців.

“Радянський бомбардувальник із загиблим екіпажем знайшли в околицях села Молвотиці Маревского району Новгородської області, – розповіли учасники експедиції. – Протягом трьох останніх днів проведені роботи з ексгумації загиблих льотчиків і встановлення їх персональних даних за номерами на агрегатах літака”.

Двигуни машини, уламки фюзеляжу і останки екіпажу перебували на глибині трьох метрів у воронці, що утворилися від удару літака об землю. За оцінкою пошуковців, бойова машина зіткнулася з землею майже під прямим кутом і вже з непрацюючими двигунами.

По номерам на двигунах і виявленої шильде з номером машини у військовому архіві вдалося встановити приналежність літака та імена загиблих льотчиків.

До екіпажу Пе-2 входили: капітан Олексій Черунов, заступник командира авіаційної ескадрильї 260-го авіаційного полку пікіруючих бомбардувальників, уродженець Володарського району Ленінграда, лейтенант Іван Педько з Кіровоградської області та молодший сержант Олексій Хромов, призваний із Рязанської області.

Раніше вважалося, що льотчики зникли безвісти, проте новгородські пошуковці встановили обставини загибелі пікіруючого бомбардувальника. Літак числився в 260-му бомбардувальному авіаційному полку 6-ї змішаної авіаційної дивізії Північно-Західного фронту. 8 вересня 1941 року ця бойова машина брала участь у боях за підтримки наших сухопутних частин при відбитті наступу німецьких військ в районі села Молвотиці, де і був збитий зенітною артилерією противника.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар