Баскетболісти “Золотого Века” драматично поступилися миколаївському “Ніко-Баскету” в першому матчі сезону

фото: kirovogradbasket.com.ua

У надемоційному першому домашньому поєдинку сезону 2017/18 років кропивницькі шанувальники баскетболу стали свідками видовищної та непередбачуваної гри, мінімальну перемогу в якій у екстра-таймі здобули миколаївці – 95:102.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією прес-служби Федерації баскетболу Кіровоградської області.

Незіграність оновленої команди «Золотого Века» далася взнаки вже у дебюті зустрічі: з перших хвилин протистояння гості заволоділи ініціативою, провели декілька вдалих атак і у підсумку закономірно виграли першу чверть – 17:29. Однак підопічні Георгія Ступенчука навіть не думали здаватися і ще до великої перерви спробували надолужити втрачене. Друга десятихвилинка була вже за господарями – 27:22, але баскетболісти «Ніко-Баскета» продовжували зберігати перевагу над суперниками – 44:51. Переломною у матчі стала третя чверть, під час якої господарі не лише наздогнали миколаївців, а й повели в рахунку – 68:65.

Вирішувати долю поєдинку команди активно розпочали із перших секунд заключної десятихвилинки, де з перемінним успіхом вели у рахунку то одні, то інші. Однак на останніх хвилинах гри баскетболісти «Ніко-Баскета» змогли «підловити» гравців «Золотого Века» на декількох помилках і повести в рахунку. За лічені секунди до фінальної сирени гості володіли перевагою у три пункти. Втім команді Георгія Ступенчука цього очасу виявилося предостатньо, щоб провести черговий по ходу зустрічі камбек та перевести гру в екстра-тайм. Героєм останньої атаки став Олександр Дробязко, який взяв на себе відповідальність і наважився на дальній кидок, влучивши точно в ціль!

Окрім морально-вольових якостей у додатковій п’ятихвилинці на перший план вийшли досвід і зіграність команд. І якщо з першим і другим у кропивницьких баскетболістів проблем не було, то в останньому компоненті гри гості виявилися сильнішими, перемігши у підсумку – 95:102. Найрезультативнішими гравцями у складі «Золотого Века» сьогодні були Олександр Дробязко, який оформив дабл-дабл (11 очок, 10 підбирань), Богдан Сосой (19 очок), Дмитро Антонець (13 очок), Володимир Цибін (14 очок), Сергій Юрченко (11 очок), В’ячеслав Моторчук (16 очок).

Після зустрічі Георгій Ступенчук подякував своїм гравцям за самовіддачу і бійцівські якості, які вони продемонстрували у стартовій грі нового сезону, а також відзначив, що команді потрібно трохи більше часу для того, щоб остаточно зігратися.
– Наразі команда не укомплектована на сто відсотків. Клуб продовжує селекційну роботу, за що окремо хотілося б подякувати нашому президенту Сергію Сухому, який у цей непростий час знаходить можливості і робить усе можливе для того, щоб баскетбол у Кропивницькому жив, а БК «Золотой Век» традиційно вів боротьбу за призові місця у Вищій лізі, – наголосив головний тренер.

8 жовтня, команди проведуть другий поєдинок протистояння.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар