Минула доба у зоні АТО: близько 20 ворожих обстрілів та поранений український військовий

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, один військовослужбовець дістав поранення. Інцидент стався в Пісках під час ворожого обстрілу.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацієї ІАЦ РНБО.

Луганський напрямок

Бойові дії почалися ввечері, після 18 години. Противник здебільшого порушував режим тиші у Трьохізбенці та Кримському, що на північ від Бахмутської траси. Окупанти застосовували як легке озброєння, так і міномет. Українські війська вели вогонь у відповідь. Ще один ворожий обстріл стався у Станично-Луганському районі.

Всього вчора на Луганському напрямку сталося шість збройних інцидентів.

Донецький напрямок

Тут бойовики активізувалися після 13 години. Головною «гарячою точкою» залишається Авдіївка, де сталася серія достатньо потужних і тривалих ворожих обстрілів. Також окупанти порушували режим тиші у Зайцевому, Майорську та Пісках. Важке озброєння при цьому не застосовувалося.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося сім ворожих обстрілів.

Маріупольський напрямок

Неспокійно вчора було на ділянці фронту Павлопіль – Широкине. У Талаківці противник застосовував міномет.

Головною «гарячою точкою» вчора було Водяне, де сталося найбільше ворожих обстрілів.

Окрім цього, по одному збройному інциденту сталося у Гнутовому та Старогнатівці, тривалість кожного склала 20-30 хвилин.

Всього вчора на Маріупольському напрямку сталося шість ворожих обстрілів. В усіх випадках українські війська відкривали вогонь у відповідь.

Про це повідомив сьогодні на брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник.

Слідчі СБУ виписали повідомлення про підозру керівнику російської приватної військової компанії «Вагнера» Дмитру Уткіну

СБУ зібрала солідну доказову базу участі не лише кадрових російських військових у бойових діях проти сил АТО на Донбасі, а й найманців з приватних військових компаній. Одна з таких – відоме угруповання «Вагнер». Службою встановлено 1570 імен та установчих даних бойовиків угруповання, у тому числі тих, хто загинув на території України. За оцінками української спецслужби до ПВК «Вагнер» входять більше 5 тисяч осіб.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар