Дружини полонених кіровоградських «кіборгів» просять допомоги у міжнародних організацій

Сьогодні, 25 травня, в приміщені ГО «Громадська варта» відбулася друга прес-конференція дружин військовополонених бійців 3-го окремого полку спецпризначення. Юлія Корінькова та Катерина Глондар заявили, що ніяких дій збоку влади в напрямку визволення їхніх чоловіків з полону терористів держава не зробила.

Перша прес-конференція дружин військовополонених відбулася 11-го травня. Тоді вони звернулися до Президента України та попросили аби голова держави нарешті звернув увагу на їх чоловіків і посприяв визволенню старшини Сергія Глондара та молодшого сержанта Олександра Корінькова з полону.

«Ми ніякої реакції з боку влади не отримали. Ми не сподівались, що одразу після прес-конференції наших чоловіків у цей же день привезуть додому, але ми сподівалися на якісь зрушення цього питання. Очікування будь-яких новин, як було так і залишається в нашому житті. Наші чоловіки в полоні лишилися», – повідомила дружина військовополоненого Катерина Глондар.

Під час прес-конференції дружини полонених знову звернулися до Президента України та нагадали йому, що кіровоградські бійці знаходяться в полоні вже 465 днів.

Дружини військових звернулися до міжнародних організацій і попросили посприяти у звільнені кіровоградських бійців. Завершити військовий конфлікт та повернути військових додому попросили також євпропейську спільноту.

До гаранта конституції також звернувся представник Громадського Об’єднання ветеранів АТО 3-го полку «Редут» Олександр Щербина. Військовий наголосив, що Президент має зустрітися з дружинами військовополонених та вислухати їх.

«Ми своїх побратимів не залишаємо. Якщо на ваги поставити те що зробили бійці та президент, то чаша похилиться в бік бійців АТО. Вони ризикнули усім чим могли. Якщо Президент взяв на себе всі важелі процесу передачі військовополонених, то він має зустрітися з дружинами та вистухати їх», – звернувся до президента України Олександр Щербина.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар