У Кіровоградській облраді обговорили перспективний план об’єднання громад

????????????????????????????????????

У Кіровограді обласна робоча група обговорила план підготовки проекту перспективного плану формування територій. У засіданні взяв участь голова обласної ради Олександр Чорноіваненко. 

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією від прес-служби обласної ради.

На зібранні обговорено питання збільшення місцевих бюджетів за рахунок проведення децентралізації  та перспективи для розвитку новостворених  об’єднаних громад.

За словами голови обласної ради, необхідно чесно підійти до реалізації реформи та оголосити людям про всі переваги та недоліки утворення громади.

“При впровадженні такої реформи необхідно розуміти, що в основі об’єднання має бути виключно бажання населення  та холодний розрахунок. Наша область отримає нові можливості для розвитку і самостійно розпоряджатиметься власними ресурсами на розвиток громади”, – Зазначив Олександр Чорноіваненко. – “Обласна влада залучатиме професійних економістів для проведення консультацій, аби всі громади були спроможними забезпечити достойний рівень життя населення”.

За словами спеціалістів, основною перепоною проведення реформи є дезінформація населення, яка стала інструментом впливу політиків на людей.

В ході наради було вирішено провести додаткові консультації з районами та уже до початку сесії обласної ради затвердити перспективний план об’єднання громади.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар