Чому В’ячеслав Вандрашек і досі не повернувся на посаду директора Театру корифеїв

В`ячеслав Вандрашек

Попри рішення Ленінського районного суду про поновлення на посаді директора обласного театру В’ячеслав Вандрашек і досі не приступив до своїх обов’язків.

Про це він детально розповів під час прес-конференції, яка відбулася вчора, 16 травня, у Центральноукраїнському бюро новин, інформує Перша електронна газета.

На початку зустрічі Вандрашек звернув увагу на той факт, що в День вишиванки чимало можновладців демонструють свій патріотизм, вдягаючи вишиті сорочки, проте їхня поведінка та вчинки свідчать про задоволення власних потреб та амбіцій, а не службу громаді. Особливо яскраво це простежується тоді, коли керівники відмовляються виконувати рішення суду.

Нагадаємо: 30 квітня В’ячеслав Вандрашек прийшов до приміщення обласного театру, щоб зайняти робоче місце відповідно до рішення суду, проте далі пункту охорони його не пустили – юрист театру пояснив, що рішення суду недостатньо для того, щоб починати виконання посадових обов’язків, крім нього, потрібне розпорядження Кіровоградської обласної ради про поновлення на посаді.

Так само прокоментував ситуацію і тогочасний в.о. директора Євген Лавренчук, який спочатку був призначений на посаду тимчасово, до 14 травня. За його словами, він повністю підпорядкований обласній раді, тому й звільнятиме робоче місце за наказом голови – Юрія Дрозда.

Зліва- в.о. директора Євген Лавренчук

Тоді Вандрашек був змушений викликати поліцію, яка порадила йому звернутися до виконавчої служби для забезпечення виконання рішення суду. Згодом в обласній раді В`ячеслава Вандрашека запевнили, що проблем з виконанням рішення суду не буде – слід просто написати заяву-пропозицію.

В`ячеслав Вандрашек спілкується з правоохоронцями

“Того ж дня о 14:00 я так і зробив. У мене є документи, що її прийняла канцелярія. В облраді сказали, що все виконають згідно з чинним законодавством”, – зазначив В’ячеслав Вандрашек.

Згодом в облраді запросили повне рішення суду, потім з’явилася інформація, що попередній директор театру, який зараз перебуває під слідством, має обрати іншу посаду в театрі або звільнитися, щоб Вандрашек став знову директором.

15 травня стало відомо, що обласна рада подовжила термін перебування на посаді в.о. Євгена Лавренчука.

До речі, під час пресконференції Вандрашека на офіційній сторінці обласної ради у фейсбуці з’явилося відео, на якому керівник пресслужби Петро Мельник пояснив причини затягування щодо виконання судового рішення:

“У Кіровоградській обласній раді на сьогодні триває процедура виконання судового рішення. Є певні нюанси, на які ми маємо звернути увагу. По-перше, на посаді директора театру перебуває інша людина. Потрібна згода нинішнього керівника Сергія Корнієнка на переведення його на іншу посаду. По-друге, сам В’ячеслав Вандрашек звернувся до суду за роз’ясненнями, яким чином повинні виконати судове рішення. Судове засідання з приводу надання роз’яснення не відбулося. По-третє, В’ячеслав Вандрашек звернувся до Державної виконавчої служби з приводу початку виконавчого провадження про відновлення його на посаді. Проте виконавча служба йому відмовила”, – пояснив Петро Мельник.

Як зазначив під час пресконференції Вандрашек, відповіді від виконавчої служби він не отримував і його дивує така обізнаність обласної ради щодо документу, який він мав отримати особисто і в першу чергу.

За його словами, крім листа з приводу невиконання рішенння суду до виконавчої служби,  він також чекає відповіді від Міністерства юстиції України.

Читайте також:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар