Директору Театру корифеїв вручили розпорядження про звільнення (ВІДЕО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Вранці 26 вересня представники Кіровоградської обласної ради без попередження прийшли в Театр корифеїв і вручили В’ячеславу Вандрашеку розпорядження голови облради Юрія Дрозда № 251-гр від 25 вересня 2023 року про звільнення з посади директора театру.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

“Звільнити Вандрашека В’ячеслава з посади директора-художнього керівника театру ім. М.Л. Кропивницького 26 вересня 2023 року у зв’язку із закінченням строку дії контракту…” – ідеться в розпорядженні.

20230926-092625

20230926-092632

За словами Вандрашека, укладений з ним контракт є чинним на час воєнного стану. Його ніхто не розривав. Тому приймати до відома розпорядження про звільнення директор відмовився, про що було складено відповідний акт.

20230926-092921

20230926-092927

Коментувати свій візит і дане розпорядження представники облради відмовлялися, натомість порадили офіційно звертатися з письмовим зверненням в обласну раду.

Не відповідали і на запитання В’ячеслава Вандрашека. Зокрема, він звертався до головного спеціаліста відділу з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради Ігоря Білого:

– Вам особисто не соромно у цьому фарсі брати участь?

– Не коментую нічого! – відповів Білий.

– Ну ви ж ці документи готуєте. Ви знаходитесь біля голови обласної ради. Ви не могли підказати, що його дії є незаконними.

– Давайте це вирішить суд. Тільки суд може вирішити, що законно, а що незаконно.

– Ну ви ж особисто контракт зі мною робили. Вас ніяк не бентежить, що той контракт, який зараз називають незаконним, ВИ готували?

Відповіді не було.

Зазначимо, що голова обласної ради Юрій Дрозд – теж юрист, кандидат юридичних наук, полковник міліції.

Цим же розпорядженням № 251-гр від 25 вересня 2023 року Юрій Дрозд призначив на посаду директора-художнього керівника Театру ім. Кропивницького Сергія Корнієнка – викладача акторської майстерності з Києва, який виграв конкурс, що проходив 14 вересня.

20230926-091412

Нагадаємо, конкурс на зайняття вакантної посади директора театру обласна рада оголосила, не розірвавши контракту з попереднім і чинним директором В’ячеславом Вандрашеком.

“Це з самого початку був фарс, – наголосив Вандрашек. – Людина, яка готувала мій контракт, тепер наполягає, що він незаконний, недійсний. Той же голова обласної ради на пресконференції заявив: “Я не буду, як Шульга, одноосібно призначати керівника, я буду це робити лише з депутатами в сесійній залі”. Та він прийняв це одноосібно, провівши незаконний конкурс. Конкурс, до речі, був для того, щоб це не виглядало як одноосібне рішення про моє призначення. Юрій Васильович зробив таку річ. Мені казали, що я “не їх”,  а самі призначили хлопчика з Києва шляхом незаконного конкурсу. Це буде доведено в суді,” – запевнив директор театру.

Як діятиме далі, він поки не знає. Рішення прийме після наради з колективом. Про настрої колег висловився так: “Готові взяти на вила”, адже обласна рада обіцяла дослухатися до думки колективу, яку врешті повністю проігнорувала. Також анонсував нові прем’єри, над якими нині працює з акторами.

Тим часом на інтернет-ресурсах обласної ради з’явилася інформація про призначення нового директора театру.

“26 вересня останній робочий день Вячеслава Вандрашека на посаді керівника, а з 27 вересня до виконання своїх обов’язків приступить Сергій Корнієнко” – повідомляє обласна рада.

Нагадаємо, оголошенню конкурсу на посаду директора і призначенню Сергій Корнієнка передував скандал, який розгорнувся навколо спроб змусити Вандрашека самостійно піти з посади. Тоді останній привселюдно заявив про тиск на нього з боку обласної ради.

Після цього актори театру вийшли на Театральну площу і виступили на підтримку чинного директора. Свою позицію щодо подій, які обласні політики розгорнули навколо театру, публічно висловила і Національна спілка театралів України.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар