Обласна рада програла суд звільненому директору театру В’ячеславу Вандрашеку

Суд першої інстанції задовольнив позов нещодавно звільненого директора Театру корифеїв В’ячеслава Вандрашека проти Кіровоградської обласної ради щодо скасування розпорядження голови обласної ради Юрія Дрозда від 3 серпня 2023 року про проведення конкурсу на заміщення посади директора театру.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

У своїй позовній заяві позивач пояснював, що Юрій Дрозд оголосив конкурс на посаду, яка на той час НЕ була вакантною. Адже Вандрашек займав її згідно договору, укладеного безтерміново – до кінця воєнного стану.

Обласна рада внесла клопання щодо перенесення судового засідання у зв’язку з неможливістю забезпечити присутність свого представника в суді.

“Мають з пів десятка представників у суді і всі несподівано в один час стали зайняті” – прокоментував позивач, називаючи це спробою затягнути розгляд справи.

Проте суд це клопотання відхилив. Також відхилив раптову заяву новопризначеного директора театру Сергія Корнієнка, який назвав себе третьою стороною конфлікту в справі про оголошення конкурсу. Тож розгляд справи таки відбувся.

“Я задоволений цим рішенням. Далі, думаю, буде апеляція від обласної ради.

Скажу вам чесно, сьогодні вранці, коли почалося судове засідання, я був трохи здивований, тому що незаконно призначений директор написав заяву, що він третя сторона конфлікту. Але суд відхилив цю заяву, оскільки на час підписання розпорядження про оголошення конкурсу Корнієнко не мав до театру жодного стосунку.

Дали можливість висказатися і мені, і моєму адвокату, і відповідачу. Суд прийняв рішення задовольнити мою позовну заяву. Я вважаю, це маленький крок до повної перемоги” – прокоментував Першій електронній газеті В’ячеслав Вандрашек.

Повний текст рішення суду оголосять 26 жовтня. Тоді ж обласна рада зможе подати апеляційну скаргу, якщо вважатиме за потрібне.

Нагадаємо, голова обласної ради Юрій Дрозд оголосив і провів конкурс на посаду директора Театру корифеїв попри те, що тожішній директор В’ячеслав Вандрашек не був звільнений з посади і  продовжував працювати за діючим контрактом. Тоді  Вандрашек подав до суду на обласну раду.

26 вересня, після оголошення переможця незаконного конкурсу, представники обласної ради вручили В’ячеславу Вандрашеку розпорядження про звільнення (ВІДЕО).

Перша електронна газета залишає за Кіровоградською обласною радою та її представниками можливість висловити свою офіційну позицію по справі на сторінках сайту. У разі отримання такої інформації, вона буде опублікована.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар