У Кропивницькому вшанували пам`ять загиблих у Маріупольському драмтеатрі

Вчора, 16 березня, кропивничани разом із маріупольцями, які знайшли прихисток від війни у нашому місті, вшанували пам’ять жертв трагедії Маріупольського драмтеатру.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на пресслужбу Кропивницької міської ради.

Саме 16 березня, два роки тому, російські окупанти скинули надпотужні авіабомби на театр у Маріуполі. Їх не зупинив напис великими літерами “ДЕТИ” на площі перед будівлею. Тоді загинули сотні цивільних, переважно жінки з дітьми, які ховалися там з надією, що театр ніколи не стане ціллю росіян. Точна кількість загиблих невідома і досі. 

На площі перед обласним музично-драматичним театром ім. М.Л. Кропивницького учасники акції “ЯМаріуполь” вшанували жертв трагедії, яка сталася 16 березня 2022 року.

Поряд з  театром люди виклали надпис “ДЕТИ”, по периметру якого присутні встановили лампадки на знак вшанування загиблих у театрі Маріупольському. Першими запалені лампадки поклали керівник центру «ЯМаріуполь. Кропивницький» Дімітрій Голубченко, заступниця голови обласної військової адміністрації Катерина Колтунова, заступник міського голови Сергій Колодяжний.

“Трагедія Маріупольського драмтеатру сколихнула не тільки Україну, а й увесь світ. І ми повинні говорити про неї, щоб суспільство не забудувало про ті страшні злочини, що скоєні проти цивільного населення росіянами”, – сказав Дімітрій Голубченко.

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

Нагадаємо, «Мені дуже хочеться додому» – двічі переселенка розповіла історію евакуації з Маріуполя

Читайте також: вони вижили в Маріуполі: “Місто не могли здати. Ми повинні були захищатися і ми це робили”

Поширити:

Залишити коментар:

коментар