Голованівський професійний ліцей отримав перший шкільний автобус

Комунальний заклад «Голованівський професійний ліцей Кіровоградської обласної ради» ввійшов до групи навчальних закладів Кіровоградщини, які в рамках гуманітарної допомоги від Представництва України при Європейському Союзі, отримали великогабаритні автобуси для перевезення учнів.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на пресслужбу Кіровоградської обласної ради.

Як повідомив директор Голованівського професійного ліцею Богдан Леонтюк, ще минулого року міжнародні благодійні організації та Представництво України при ЄС запропонували Департаменту освіти і науки Кіровоградської ОВА надати автобуси школам нашого регіону, які віддали свої шкільні автобуси на потреби Збройних Сил України, а також – закладам профтехосвіти, які мають проблеми з підвезенням учнів.

Голованівський професійний ліцей подав заявку на участь у цій програмі, оскільки навчальний заклад раніше взагалі не мав шкільного автобусу, тоді як у ліцеї навчається понад 200 учнів, що мешкають на території Голованівського району (майже 50% від загального контингенту здобувачів освіти ліцею).

За словами Богдана Леонтюка, перш за все, ліцей планує використовувати «благодійний» автобус для підвезення учнів із віддалених населених пунктів до Голованівська (по понеділках), і для розвезення школярів по домівках (по п’ятницях).

Також за допомогою свого автобусу можна буде підвозити учнів до пунктів Національного мультипредметного тестування або возити школярів на профорієнтаційні екскурсії до підприємств та закладів вищої освіти області.

Наявність власного шкільного автобусу в перспективі дозволить Голованівському професійному ліцею збільшити кількість учнів.

Автобус обладнано механізмом для завантаження інвалідних візочків. Працює транспортний засіб на дружньому до навколишнього середовища біопаливі. Купляти паливо для нового автобусу Голованівський професійний ліцей планує за рахунок спеціального фонду: додаткових надходжень від діяльності навчального господарства.

Нагадаємо, рятувальники самостійно переобладнали автівки з ЄС під потреби воєнного часу

Читайте також: гуманітарну допомогу від Євросоюзу отримали кропивницькі рятувальники

Поширити:

Залишити коментар:

коментар