В області вивчають можливість розширення площ природно-заповідного фонду

У Кіровоградській ОВА обговорили можливість розширення площі об’єктів природно-заповідного фонду області за рахунок земельних ділянок, заліснення яких є недоцільним і неприпустимим.

Про це з посиланням ОВА повідомляє Перша електронна газета.

Під час засідання профільної робочої групи перший заступник голови ОВА Павло Конопко повідомив, до адміністрації звернулась філія «Долинське лісове господарство» ДП «Ліси України» з розгляду звіту громадської організації «Українська природоохоронна група», яка провела детальний аналіз лісокультурного фонду земельних ділянок для лісорозведення, а також ділянок, заліснення яких не є доцільним або можливим через необхідність збереження біорізноманіття.

Керівник філії «Долинське лісове господарство» ДП «Ліси України» Олег Сердюк повідомив, що обстеження підзвітного лісокультурного фонду степових ділянок, який складає 1142 гектари, триває.

«Ми вже залучали фахівців для проведення детального аналізу. Був сформований детальний звіт по 71 ділянці на 622,5 гектари восьми громад області. На всіх цих земельних ділянках виявлено червонокнижну флору і фауну. Що стосується решти території, по яким немає наукових висновків, то процедура триває. Наразі у нас працюють фахівці з Національного університету біоресурсів і природокористування України», – зазначив Олег Сердюк.

У підсумку засідання робочої групи було прийнято рішення визначити земельні ділянки, як такі, заліснення яких є недоцільним і неприпустимим з природоохоронних міркувань, з метою збереження степових ділянок та біорізноманіття. А також визначитись з можливістю розширення площі об’єктів природно-заповідного фонду області.

В ОВА нагадують, що, згідно з українським законодавство, створення лісів не повинно здійснюватись шляхом заліснення унікальних степових ділянок.

Нагадаємо, Приютівська громада взяла під охорону заказник «Велика і Мала скелі».

Читайте також:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар