«Теплоенергетик» заплатить 500 тис. грн за шкоду довкіллю

ТЕЦ КП "Теплоенергетик"

Господарський суд Кіровоградської області задовольнив позов обласної прокуратури, поданий в інтересах Державної екологічної інспекції до КП «Теплоенергетик» Кропивницької міськради.  

Про це пишуть «Наші гроші», повідомляє Перша електронна газета.

Відповідно до прийнятого рішення, комунальники мають сплатити 514,3 тисяч гривень збитків, заподіяні навколишньому природному середовищу. Мова йде про самовільне користування підземними водами.

Суд встановив, що працівники Держекоінспекції у період з 4 по 8 листопада 2021 року провели позапланову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства в діяльності КП. Вона встановила, що підприємство здійснює водозабір без Спеціального дозволу на користування надрами. За підрахунками спеціалістів за період з 23 лютого по 5 листопада 2021 року підприємство видобуло із свердловин Обознівського родовища 318,71 тис м2 води.

На підставі матеріалів перевірки та Методики розрахунку розмірів відшкодування збитків, заподіяних державі внаслідок порушення законодавства про охорону та раціональне використання водних ресурсів, інспекція обрахувала суму збитку – 514,3 тисяч гривень.

Читайте також:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар