Журналістку з Кропивницького внесли у реєстр пропагандистів із каналів Медведчука

© Лілія Кочерга | Instagram

Громадський активіст Сергій Стерненко опублікував реєстр пропагандистів, які працюють на телеканалах із так званого “пулу Медведчука”. Серед них опинилася і журналістка з Кропивницького Лілія Кочерга. Зокрема, вона з 2016 року і дотепер є кореспонденткою підсанкційного каналу “NewsOne”.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

Як інформувала “Новинарня“, ввечері 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради нацбезпеки і оборони щодо запровадження санкцій щодо соратника Віктора Медведчука - нардепа від “ОПЗЖ” Тараса Козака та щодо групи телеканалів із “пулу Медведчука”, які формально належать Козакові і транслюють російську пропаганду – “112 Україна”, "NewsOne", "ZIK".

“У таблиці є дані з відкритих джерел (з ютуб-каналів Медведчука, сайтів та сторінок в фб/інста тощо).  Це прізвища та імена, місця роботи та посилання на акаунти в соцмережах.

Поширення цієї інформації є законним, оскільки до мене її поширювали самі пропагандисти”, – написав у своєму телеграмі Сергій Стерненко.

Він додав, що в таблиці понад 170 людей: кореспонденти, ведучі, редактори та ті, хто займав керівні посади. Техперсонал не додавали.

“Реєстр публікується з метою поінформування інших медіа про осіб, які діяли проти нацбезпеки України.

Закликаю порядні медіа не співпрацювати із вказаними особами. Також закликаю до запровадження санкцій проти них”, – підсумував Сергій Стерненко.

Раніше Лілія Кочерга опубліковувала фото з корпоративу каналу “NewsOne”, відео з її включень є на YouTube. Також щонайменше до червня 2020 року вона працювала в інформагенції CBN у Кропивницькому.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Lilia Kocherga (@liliakocherga)

Читайте також: Сімейна пара з Кропивницького робила комуністичні пропагандистські ролики для російського проєкту

Поширити:

Залишити коментар:

коментар