Простатит: не можна терпіти, треба лікуватися!

Медичні центри “ДокторПРО” працюють за звичним графіком та в повному обсязі.

Перевіряти своє здоров’я, навіть якщо нічого не турбує, потрібно раз на рік – це аксіома, яка не потребує доказів. Однак кожна людина по можливості намагається уникнути зустрічі з людьми в білих халатах. Особливо чоловіки. Причому сильна стать не готова звертатися до лікарів, навіть якщо щось болить. І дарма. Найчастіше надія, що «все само собою минеться», не справджується. І тоді вже допомогти значно складніше.

Однією з найпоширеніших і підступних хвороб у чоловіків є простатит. Причому в групу ризику входять всі чоловіки, незалежно від соціального статусу, віку та способу життя. Досить трохи переохолодитися або перехворіти ГРВІ, грип, ангіну, заразитися інфекцією – і вже є шанс дістати запалення передміхурової залози. До речі, однією з причин виникнення простатиту може бути і відсутність сексу, причому як у молодих людей, так і у старшого покоління. Так що регулярний секс – одна з кращих профілактик простатиту.

Простатит практично не турбує чоловіка. Тільки через 3-6 місяців гострої фази, перенесеної на ногах, виникає хронічна форма захворювання. І чим довше хворий не звертається до лікаря, тим більше змінюється структура передміхурової залози, тим складніше усунути проблему і тим вище ризик виникнення загострення. Підступність захворювання ще в тому, що воно може стати причиною виникнення раку передміхурової залози.

Які ж основні симптоми хвороби?

Часте і переривчасте сечовипускання, особливо в нічний час; болю, причому абсолютно в різних місцях: промежини, надлобковій області, задньому проході; відсутність ерекції; нетримання сечі. Якщо простатит виник через інфекцію, можливі ускладнення – везикулит, епідидиміт, безплідність. Саме тому всім чоловікам потрібно регулярно перевірятися на наявність урологічних проблем. Після 30 років важливо відвідувати уролога або андролога як мінімум раз на рік, а після 40 рекомендується проходити УЗД передміхурової залози два рази в рік і обов’язково здавати аналіз крові на PSA. Тому не замислюйтесь, а записуйтеся в медичний центр «ДокторПРО» на прийом до уролога, щоб переконатися, що у Вас все в порядку! Якщо ж буде знайдена якась проблема, висококваліфіковані фахівці підберуть для Вас лікування, яке допоможе позбутися від хвороби найбільш ефективно.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар