Дві шахти на Кіровоградщині зможуть відновити роботу

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
фото: ukurier.gov.ua

Інгульська та Смолінська шахти нарешті отримали ліцензії на роботу. Шахти не працювали два з половиною місяці, з них півтора місяці саме із вини юристів, які неякісно сформували необхідний пакет документів.

Про це під час апаратної наради повідомив голова обласної державної адміністрації Сергій Кузьменко. Інформує Перша електронна з посиланням на сайт Кіровоградської ОДА.

“Враховуючи ситуацію, що останнім часом склалася на цих підприємствах, я звернувся до керівництва СхідГЗК з тим, аби у своїй роботі вони керувалися не лише політикою, а враховували і юридичні моменти. Смолінська та Інгульська шахти не працювали два з половиною місяці, з них півтора місяця саме із вини юристів, які неякісно сформували необхідний пакет документів”, – зазначив очільник області.

За словами голови облдержадміністрації, після того, як було підготовлено повний пакет документів, він звернувся за підтримкою до Прем’єр-міністра України. Окрім того, під час візиту Президента України на Кіровоградщину, шахтарі мали можливість з ним зустрітися та розповіли про свою проблему. Як результат, 23 серпня ліцензійна комісія на своєму засіданні прийняла позитивне рішення.

“На сьогодні немає жодних адміністративних перешкод для того, аби наші шахтарі могли спокійно працювати, забезпечувати свої родини, і видобувати стратегічну сировину, необхідну для функціонування енергетичного сектору нашої держави”, – наголосив Сергій Кузьменко.

Раніше працівники шахт неодноразово влаштовували акції, оскільки не могли отримати ліцензію на роботу. Зокрема, ще в середині червня 1,5 тисячі гірників Інгульської шахтине виходили на роботу. Окрім того, 17 серпня близько тисячі працівників підприємства «Смолінська шахта» провели акцію протесту. Під час неї вони перекрили трасу, що йде від смт. Смоліне до Кропивницького, та пронесли символічну домовину під назвою “Уранодобувальна промисловість”. А 18 серпня працівники уранових шахт Інгульська та Смоліного влаштували страйк поблизу Кабінету міністрів із вимогою подовжити ліцензію на користування надрами. За словами шахтарів, вони вже декілька місяців не отримують зарплату, а копальні перебувають у вимушеному простої.

Окрім того нагадаємо, 3 червня депутати Кіровоградської обласної ради погодили клопотання Інгульської шахти державного підприємства “Східний гірничо-збагачувальний комбінат” щодо отримання гірничого відводу для продовження розробки Мічурінського родовища уранових руд. Депутати також погодили отримання гірничого відводу для продовження розробки Східної рудної зони Центрального родовища. Раніше таке саме погодження дали і міські депутати.
Поширити:

Залишити коментар:

коментар