Відомий кропивницький викладач обороняв Лисичанськ і Сєвєродонецьк в лавах ЗСУ

Життєвий шлях викладача, а згодом військовослужбовця ЗСУ Євгена Клоца – це історія самовідданості та глибокої любові до України. Побудувавши блискучу науково-викладацьку кар’єру в декількох вищих навчальних закладах, у найважчий для нашої країни час Євген став до лав Українського війська.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією ТЦК.

Клоц Євген Олександрович – відомий на Кіровоградщині і за її межами науковець, кандидат хімічних наук, доцент. Був деканом природничо-географічного факультету ЦДПУ ім. Винниченка, згодом – проректором з науково-педагогічної роботи університету, балотувався на посаду ректора.

З початком повномасштабного вторгнення росії в Україну – вже 24 лютого 2022 року – вступив до 9 окремого стрілецького батальйону. Згодом брав участь в обороні Лисичанська та Сєвєродонецька.

У червні 2022 року під час евакуації пораненого розвідника Євген потрапив під мінометний обстріл і отримав мінно-вибухове уламкове множинне поранення. Після лікування та реабілітації був визнаний обмежено придатним до військової служби та переведений до Кіровоградського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Зараз Євген Клоц служить у роті охорони ТЦК, де разом з іншими військовими, які також пережили війну, продовжує захищати мир та безпеку в рідній країні.

«Порада майбутнім воїнам – навчайтеся постійно, вивчайте зброю та техніку, розвивайте вміння працювати в команді. Долучайтеся до Збройних Сил. Не бійтеся. Кожен призовник обов’язково проходить підготовку в навчальних центрах» – каже воїн.

Його історія – це відданість і сміливість, які треба наслідувати.

Приєднуйтесь до Збройних Сил, навчайтеся та боріться за свою країну, як Євген Клоц та його товариші!

Читайте також: 

Поширити:

Залишити коментар:

коментар