У Кропивницькому презентували виставку декоративно-ужиткового мистецтва американських індіанців

Учора, 13 січня, в обласній бібліотеці ім. Чижевського відбулася презентація виставки „Decorative Art of North American Indians”/„Декоративно-ужиткове мистецтво американських індіанців”.

Експозицію складають роботи сучасних майстрів-індіанців, які творять у руслі своїх історичних традицій. Виставка вражає різноманітністю художніх ремесел. Це ткацтво, плетення, різблення, сріблярство, ювелірні прикраси. Індіанці принципово дотримуються віками усталених традицій і в такий спосіб намагаються зберегти та передати нащадкам глибини своєї культури.

«Цією виставкою ми хочемо популяризувати американську історію і культуру американських індіанців. У січні цього року виповнюється 25 років дипломатичних відносин між США та Україною. Тому ми і вирішили почати цей рік саме з такої виставки»,- розповідає завідувач відділу документів іноземними мовами «Вікно в Америку» Оксана Сергієва.

Виставка буде проходити в обласній бібліотеці ім. Чижевського в інформаційно-ресурсному центрі „Вікно в Америку” протягом місяця. Кожен охочий зможе ознайомитися з найкращими експонатами і творчістю майстрів-індіанців.

Тетяна Суржик для Першої електронної

Поширити:

Залишити коментар:

коментар