Обласна рада спробує вивести з кризи урановидобувну галузь і «СхідГЗК»

© pixabay.com

Обласна рада планує звернутися до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо виходу з кризи державного підприємства «Східний гірничозбагачувальний комбінат» та необхідності розбудови урановидобувної промисловості на Кіровоградщині.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією голови облради Юрія Дрозда під час особистого прийому громадян.

«Сьогодні «СхідГЗК» – єдине урановидобувне та уранопереробне підприємство в Україні і продовження його роботи – це критично важливе питання для держави, це питання енергонезалежності. Урановидобувна промисловість на Кіровоградщині потребує значних фінансових вкладень для розбудови, на жаль, через війну коштів на сьогодні недостатньо. Проте необхідно напрацювати кроки для виходу з кризи, від цього залежить атомна енергетика держави, логістика, тисячі робочих місць, тариф на електроенергію і багато іншого», – зазначив Юрій Дрозд.

Також у ході особистого прийому громадян порушено актуальні питання – забезпечення житлом та необхідними умовами для проживання внутрішньо переміщених осіб, підтримка волонтерської діяльності в області та надання матеріальної допомоги на лікування.

Нагадаємо, Канада купуватиме уран з Кіровоградщини.

Читайте такожЧому закривають Смолінську шахту. Питань більше ніж відповідей

Поширити:

Залишити коментар:

коментар