Двох чоловіків засудили до довічного за вбивство генерала у Кропивницькому

© pixabay.com

Прокурори в апеляційному суді відстояли найбільш суворе покарання – довічне позбавлення волі двом жителям Кропивницького. Їх засуджено за вчинення умисного убивства генерала податкової служби за попередньою змовою групою осіб (п.п.12,13 ч.2 ст.115 КК України).

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією прес-служби обласної прокуратури.

У суді прокурори довели, що убивство у травні 2014 року поблизу одного із нічних клубів міста було умисним. Конфлікт між потерпілим та засудженими виник у приміщенні закладу, де останні вчиняли хуліганські дії, – ображали словесно потерпілого, штовхали та відкрито провокували конфліктну ситуацію.

Продовження з’ясування стосунків відбулося на проїзній частині, поблизу клубу. Маючи умисел на позбавлення життя чоловіка, повалили його на землю та наносили множинні удари по голові потерпілого допоки той не втратив свідомість та втекли з місця події.

Потерпілий помер у лікарні від множинних травм.

Раніше засуджені уже притягувалися до кримінальної відповідальності за вчинення особливо тяжких злочинів.

Прокурори у серпні 2022 року домоглись максимального покарання для фігурантів – довічного ув’язнення. Їх захисники не погодились з призначеним судом першої інстанції покаранням та подали апеляційну скаргу, в якій просили скасувати вирок.

Заслухавши доводи сторін, апеляційний суд підтримав позицію прокурора, залишив без задоволення апеляційну скаргу сторони захисту, а вирок щодо обох засуджених – без змін.

Читайте такождо довічного ув’язнення засудили чоловіка за вбивство дружини

Поширити:

Залишити коментар:

коментар