Хлопець з Донеччини здавав росіянам військові об’єкти Кіровоградщини

Уродженцю Донеччини оголосили підозру у державній зраді (ч.2 ст.111 КК України). Молодик збирав інформацію для фсб про військові об’єкти Кіровоградщини.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією прес-служби обласної прокуратури.

За даними слідства, підозрюваний перейшов на бік ворога та працював на військову розвідку країни-агресора. Молодому юнаку за якісну роботу обіцяли у подальшому навчання та працевлаштування в органах фсб.

Протягом травня-липня цього року через месенджер «Telegram», чоловік неодноразово надсилав представникам російських розвідувальних органів дані з координатами військових об’єктів та можливих місць дислокації наших військових.

photo-5339275563547871949-y

Так, підозрюваний передавав ворогу координати військових частин, дані про підрозділи територіальної оборони, а також розташування об’єктів протиповітряної оборони. Спецслужбу ворога також цікавила інформація щодо населених пунктів, де будуть розміщуватись військовослужбовці Збройних сил України, їх кількість та рід військ.

За свої «послуги» чоловік отримував грошову винагороду на банківську карту. При цьому постійно просив у представника спецслужби авансовий платіж за роботу. Нині підозрюваного тримають під вартою.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, житель Кіровоградщини передавав росіянам таємні документи оборонпрому.

Читайте також: Житель Олександрії, який служив у “Вагнера”, постане перед судом

Поширити:

Залишити коментар:

коментар