Солдата з Кіровоградщини судитимуть за продаж гранатомета

Кропивницька спеціалізована прокуратура у сфері оборони повідомила про підозру військовослужбовцю однієї з військових частин Збройних Сил України за фактом спроби продажу гранатомета (ч. 1 ст. 263 КК України).

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією військової прокуратури.

Встановлено, що солдат, перебуваючи в зоні проведення бойових дій, привласнив та зберігав віднайдений трофейний гранатомет РПГ 7.

1 червня цього року під час спроби продати зброю цивільній особі за тисячу доларів США, військовослужбовця затримали в порядку ст. 208 КПК України.

Наразі йому повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в сумі 80 030 гривень.

Досудове розслідування кримінального провадження здійснюють слідчі ГУ НП України в Кіровоградській області, за оперативного супроводження працівників Управління СБ України в Кіровоградській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Читайте також:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар