Посеред Кропивницького спалювали хімічні та медичні відходи

фото зі сторінки Андрія Максюти у Фейсбуці

Учора, 5 жовтня, у Кропивницькому на території вугільного складу під відкритим небом спалювали хімічні та медичні відходи. Виявилося, що таким чином “утилізувало” відходи підприємство, яке має офіційну ліцензію на такий вид діяльності.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив начальник спецінспекції міста Андрій Максюта.

“Відпрацьовуючи територію міста на предмет виявлення фактів спалювання листя, рейдовій групі (до якої входили співробітники Спеціалізованої інспекції Кіровоградської міської ради, Управління патрульної поліції м. Кропивницького та прес-служби міської ради) вдалося виявити дуже серйозне правопорушення. На вул. Ярослава Мудрого (мікрорайон Балашівка) на території вугільного складу під відкритим небом (!!!), просто на землі (!!!) спалювали такі відходи: лампи, ампули від ліків, батарейки, робочий одяг, робочі гумові рукавиці, голки від шприців та крапельниць, якісь скляні пляшечки, якісь поліетиленові мішки. Просто навалили на купу і підпалили обливши якоюсь рідиною. Поряд стояв робітник на ім’я В’ячеслав, що перебував явно у стані алкогольного сп’яніння, поряд дві каністри (кожна по 25 літрів, одна вже майже порожня) якоїсь смердючої рідини. В’ячеслав сказав, що запалив це все по команді директора підприємства (дане підприємство має ліцензію на утилізацію небезпечних відходів!!!), він назвав його назву і прізвище директора, але то справа правоохоронних органів. Диміло і чаділо дуже сильно. Це все тягло на житловий масив”, – написав головний спецінспектор міста.

Андрій Максюта викликав пожежних, які оперативно ліквідували небезпечне згарище. Після того, як вогонь приборкали, усі присутні побачили, що саме палив нетверезий працівник.

Спочатку він поводився самовпевнено, але після розмови зі своїм керівництвом трішки “спустився на землю”.

“Цей В’ячеслав був затриманий правоохоронцями. Під час того, як тушили пожежу В’ячеславу зателефонували на мобільний. Він перед тим, як взяти слухавку сказав: “Оооо, сейчас будет всем…”, а після того як переговорив, зазначив: “Ни х.. себе, сказали, что это я палил сам, сказали брать на себя..”, – повідомив Андрій Максюта.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар