Кіровоградські міліціонери поділилися кров’ю з переселенцями і воїнами АТО (ФОТО, ВІДЕО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Сьогодні 20 правоохоронців стали донорами і здали близько 10 літрів крові. Організували акцію через заклик обласної лікарні про брак крові у базі лікарні.

Як повідомив кореспондент Першої електронної газети, працівники спецпідрозділу «Грифон», батальйону патрульної служби та  міськвідділу міліції колективно записалися у донорську чергу, але з 60 бажаючих відділення трансфузіології змогло прийняти лише 20 осіб.

На Кіровоградщині нині проживає близько 10 тисяч переселенців і всі вони отримують медичну допомогу в обласній лікарні. У центрах переливання крові запаси переважно поповнюються за рахунок родичів пацієнтів. У випадку ж з переселенцями, то в них зазвичай немає родичів які могли б здати кров. Тому в медзакладі останнім часом катастрофічно не вистачає добровільних донорів.

Лікарі ж кажуть, що отриманої крові вистачить тільки на 35 днів, потім вона буде вже не придатною для використання. Тому сподіваються, що масовий візит донорів буде не одноразовим, а регулярним. До того ж з подібним проханням надати донорів лікарня зверталася до ДСНС та військових частин, та поки крім правоохоронців до відділення трансфузіології ніхто не прийшов.

Сергій Ушинський, виконуючий обов’язки заступника начальника УМВС в області, пообіцяв медикам, що це не одноразова акція, а донорську підтримку організовуватимуть щомісяця.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар