Які дитячі книжки пам’ятають і люблять дорослі кіровоградці? (ВІДЕО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

2 квітня все прогресивне людство святкує Міжнародний день дитячої книги. Дата обрана не випадково. Саме цього дня 1805 року в невеличкому данському містечку Оденсе народився Ганс Християн Андерсен.

Міжнародний день дитячої книги відзначається з ініціативи Міжнародної ради з дитячої та юнацької літератури, починаючи з 1967 року. Головна мета – об’єднати людей, які люблять дитячу книгу, і популяризувати дитяче читання. Проводяться зустрічі з письменниками, заходи, конкурси. Участь у святкуванні беруть школи, бібліотеки. Кожна країна святкує по-своєму. В Індії до цього дня приурочені книжкові ярмарки, які проходять у багатьох містах країни.

Poster_A0_EnglishЩороку обирається письменник й ілюстратор, які розробляють плакат-послання. Цього року це письменниця з ОАЕ Марва Аль Акрубі (Marwa Al Aqroubi) й ілюстраторка Насім Абайєн (Nasim Abaeian). Головний меседж: Багато культур – одна історія: ми усі різні, ми говоримо різними голосами, але одну й ту ж історію, яка єднає нас у країні таємниці та уяви.

Кіровоград також ось уже кілька років святкує і тішиться з усім світом дитячими книжками. Студенти і викладачі кафедри видавничої справи і редагування КДПУ імені Володимира Винниченка цього року вирішили поцікавитися у дорослих, які книги з дитинства ми досі любимо і згадуємо.

Про свої дитячі книги їм розповіли:
заступник голови Кіровоградської ОДА Віта Атаманчук
директор Кіровоградського обласного художнього музею Тетяна Ткаченко
науковий співробітник музею Леся Дмітрієва
астролог Ольга Іванець
старший викладач кафедри видавничої справи та редагування Дмитро Шульга
голова благодійного фонду «Добротвір» Андрій Малик
випускниця кафедри видавничої справи та редагування Світлана Чередніченко
студентки Вікторія Гапоненко, Альона Олійник.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар