Світловодщина має найгірші показники з цивільного захисту населення

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Світловодський район має найгірші показники в області щодо цивільного захисту населення.

Такі висновки зробила заступник голови Кіровоградської ОДА Віта Атаманчук під час сьогоднішнього робочого візиту до cialis uk Світловодська, повідомляє кореспондент Першої електронної газети.

За її словами, причини такого стану як об’єктивні, так і суб’єктивні безвідповідальне ставлення до даного питання з боку районного керівництва та сільських голів.

Стосовно Світловодська, то більшість із 19-ти наявних у місті бомбосховищ давно зруйновано і їх практично неможливо відновити. Та й особливої потреби у цьому немає, адже об’єкти розташовані в межах промзони, тобто при колишніх оборонних заводах, які нині практично всі приватизовані і самі перебувають у напівзруйнованому стані.

Єдине бомбосховище, що відповідає усім вимогам, знаходиться на території Кременчуцької ГЕС. Відтак, наголосила Атаманчук, прерогативою для захисту населення мають стати підвальні укриття багатоквартирних будинків, у яких проживає переважна більшість світловодців. Але на сьогодні належним чином обладнано лиш 74 таких укриттів – половина від наявних. І тут важливим чинником активізації робіт з облаштування укриттів, що залишились, має бути роз’яснювальна робота з боку міської влади, що саме від самоорганізації мешканців залежатиме їхня безпека, підсумувала Атаманчук.

«Я впевнена, якщо місцева влада серйозно підійде до цього питання, то за тиждень-два значно покращить ситуацію з укриттями», – зазначила Віта Атаманчук.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар