Фантастичні тіні “Теуліса” підкорили Кіровоград (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Цього тижня у Кіровоградській обласній філармонії відбулася непересічна, феєрична, незрівнянна і просто «бомбезна» вистава від Київського театру тіней Teulis, який представив на осуд місцевої публіки вже визнану в Європі шоу-програму «Крик Душі».

Для тих, хто ще не знає, «Теуліс» – це всесвітньо відомий театр тіней, який отримав визнання в багатьох країнах світу. Засновник і директор театру – Роман Соколов, режисер – Віталій Сусловець. За минулі 4 роки українські артисти під їхнім керівництвом гастролювали в Італії, Туреччини, Росії, Чехії, Словаччині, Фінляндії, Швеції, Польщі і в Японії.

Кожна з їхніх постановок – це оригінальний витвір мистецтва, у якому переплітаються елементи акторської гри, акробатики, танцю, а ще першокласних оптичних ілюзій і відеопроекцій. А інтенсивний ритм дійств і запальна музика створюють неймовірну атмосферу, коли глядач відчуває себе невід’ємною частиною дійства.

Щойно актори зайшли за напівпрозорий екран, як на сцені розгорнулася історія життя і кохання двох молодих, шалених і щасливих людей. Глядачі спостерігали, як гнучкі тіні людей віртуозно перетворювалися то на різноманітні музичні інструменти, які своєю грою розважають відвідувачів нью-йоркських джаз-барів, то на шалених відвідувачів дискотеки в стилі 30-х, то на «Золоті ворота» Сан-Франциско, то на Тауерський міст, то на меблі в затишному ресторані, де відпочивають закохані, то на фонтани, від яких втамовують спрагу перехожі…

Не обійшлося тут і без улюбленої розваги всіх дітей – відвідин зоопарку, де витончені тіні акторів і актрис перетворювалися на огрядних і веселих тварин.

Герої подорожували світом, насолоджуючись його дивами і знайомлячись з культурами різних народів. Сучасна Європа, потопаюча Венеція, вільні духом США, стародавній Єгипет, окультна Індія… А щоб краще запам’ятати свою подорож – герої скрізь робили «селфі».


Та не Землею єдиною обійшлося театралізоване шоу від «Теуліса»! Завдяки творчому колективу кіровоградці змогли і в космосі побувати – сузір’ями помилуватися, і в «бондіані» взяти участь – за відомим Агентом 007 постежити.

Після таких шалених мандрів приємно потішила очі і серце романтична картина про юних закоханих українців, які шанують народні традиції, вирощують хліб, народжують дітей, бережуть свою культуру і люблять свою землю. І ця любов привела їх на київський Майдан.

Були тут і міцні обійми, і братовбивчі сутички, і крики, і танки, і Революція Гідності. Вдало підібраний відеоряд з Майдану став чудовим фоном, на якому актори показали історію життя, кохання, відчаю, втрати і відродження свободолюбивих українців.

Та найголовніше, що показав «Теуліс» кіровоградцям, це любов. Всеохоплююча, всеперемагаюча любов до своєї Батьківщини. Впевненість акторів у тому, що любов все переможе, хлинула в глядацький зал, з легкістю заповнивши серця людей. Такий щасливий фінал вселяє надію на те, що і в реальному житті українці все витримають і здолають.

Світлана Томашевська, Перша електронна газета.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар