Кіровоградці розкуповують дорогоцінні монети і банківські метали

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Вітрини кіровоградських банків, де ще недавно виставлялось на продаж по кілька десятків колекційних монет і злитків дорогоцінних металів, вже тиждень пустують.

Перевіривши Аваль, ПриватБанк, Правекс і Ощадбанк, кореспондент Першої електронної з’ясував, що в усіх банківських установах ситуація однакова – тут немає навіть золотих злитків, які лежали в банку «мертвим вантажем» з часів проголошення незалежності.

«Усі дорогоцінні монети розібрали за якихось два-три дні. І навряд чи найближчим часом будуть якісь надходження», – повідомила працівниця банку Аваль.

Єдине, що залишилося, найбільш дорогі (понад 1,5 тис. грн.) монети з емальованим зображенням та інкрустацією з дорогоцінного каміння. Саме такі екземпляри виставили на продаж в Ощадбанку, щоб заповнити пустуючи вітрини.

«На фоні різкого здешевлення гривні і стрибків курсу долара серед населення поширюються панічні настрої. Особливо це стосується тих клієнтів банку, які мають вклади понад 10 тис. доларів. Кожен хоче зберегти свої гроші у будь-який спосіб. Досвідчені клієнти надають перевагу переведенню готівки в еквівалент цінних металів (злитки чи монети). Адже таким чином можна не лише зберегти, а й примножити свої статки», – розповідає працівниця банку.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар