Кіровоградці зібрали для військових більше 43 мільйонів

Станом на 1  січня 2015 року на підтримку української армії від платників Кіровоградщини  надійшло 43,3 млн грн., з них за грудень – 10,4 млн. 

Про це повідомляють кореспонденту Першої електронної газети в прес-службі  ГУ ДФС у Кіровоградській області.

З 3 серпня 2014 року в Україні запроваджено військовий збір. Оподаткування військовим збором буде здійснюватись до набрання чинності рішення Верховної Ради України про завершення реформи Збройних Сил України за ставкою 1,5%.

Об’єктом оподаткування з 1 січня 2015 року є доходи, визначені ст. 163 Податкового кодексу, зокрема, загальний місячний (річний)  оподатковуваний дохід платника податку.  Платниками податку є: фізична особа-резидент, яка отримує доходи як із джерела їх походження в Україні, так і іноземні доходи, всі доходи, що включаються до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу;  фізична особа-нерезидент, яка отримує доходи із джерела їх походження в Україні; податковий агент.

Таким чином, загальний місячний (річний) оподатковуваний дохід визначатиметься по аналогії з доходами, які обкладаються податком на доходи фізичних осіб.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар