Бандоформування не припиняють вогню і мобілізовують неповнолітніх

Бойовики здійснюють поодинокі збройні провокації на Маріупольському, Донецькому, Дебальцевскому та Луганському напрямках.

За даними розвідки, триває процес заміни місцевих бойовиків на кадрових військових ЗС РФ з метою підпорядкування усіх бандформувань єдиному керівному центру – повідомляється в прес-центрі АТО.

За минулу добу українські прикордонники зафіксували проліт двох ворожих безпілотників в районі н.п. Сартана Донецької області. Водночас, поблизу м. Волноваха українські військові знищили ворожий безпілотник влучним вогнем зенітної ракетної установки.

За оперативною інформацією, в районах Луганщини, що тимчасово підконтрольні бойовикам, розгортається рух Опору російським окупантам. Так, в селищі Голубівське Попасняського району в результаті нападу загону місцевих партизан на позиції терористів було знищено 1 БМП-2 і 2 кулеметних розрахунки.

За даними розвідки, з метою доукомплектування наявних бандформувань керівництво «ДНР» проводить на окупованих територіях т.зв. «добровольчу» мобілізацію місцевого населення віком від 16 до 18 років. Нагадуємо, що залучення неповнолітніх до участі у військових діях та військової служби є грубим порушенням міжнародного гуманітарного права, зокрема ст. 38 Конвенції ООН  про права дитини.

Серед членів бандформування «Восток», що діє на Донеччині, зростає напруження через недостатній рівень матеріального та продовольчого забезпечення. За останні 5 днів терористи не отримали від своїх російських кураторів жодних грошових надходжень.

Загалом, за останню добу 1 український військовослужбовець загинув, 5 – було поранено.

 

Поширити:

Залишити коментар:

коментар