У дитячий табір «Сонячний» викликали рятувальників (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Рятувальники Управління ДСНС у Кіровоградській області завітали до табору «Сонячний», що у с. Гурівка Долинського району, де провели для дітей навчально-пізнавальну акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти». 

Рятувальників зустрічали діти як молодшого, так і старшого шкільного віку. Вони з радістю поділилися знаннями правил безпеки влітку та розповіли, що ніколи не забувають екстрений номер «101». Дітям та їх вихователям нагадали як необхідно поводитися на воді та як, у разі потреби, рятувати потерпілого.

Розповідаючи про наслідки жартів з вогнем, рятувальники з ПРЧ №20 м. Долинської продемонстрували дії під час гасіння умовної пожежі. Дітям на практиці показали, як гасять вогонь за допомогою різних типів пожежних стволів, а ще вони дізналися про можливості гідравлічних ножиць, що допомагають визволяти потерпілих з пошкоджених автомобілів. Кожен з маленьких глядачів міг потримати в руках макети вибухонебезпечних предметів, які постійно знаходять на території області. Але рятувальники наголосили, що це припустимо лише для виставкових експонатів.

А під час конкурсів «Протигаз», «Боївка» та «Влуч у ціль» діти показали свою швидкість, влучність і вправність, за що отримали подарунки від рятувальників.


Прес-служба У ДСНС в області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар