У Кіровограді активісти з вогнегасником і листівками ловили курців (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Днями молоді активісти вийшли на вулицю, щоб нагадати кіровоградцям: в Україні діє закон про заборону куріння в громадських місцях. Озброївшись вогнегасником та інформаційними листівками, одягнувши марлеві пов’язки, активісти «ловили» курців і змушували їх гасити сигарети.


Як розповів Першій електронній координатор громадського руху «Твереза Україна» та організатор акції «Не заважайте дихати» Сергій Костенко, активісти вже вдруге виходять на вулиці Кіровограда, щоб нагадати курцям про заборону паління в громадських місцях.

«Зазвичай люди реагують негативно на нашу акцію, але ми підходимо до цього з гумором. У нас є вогнегасник, є закон, правоохоронці, чудовий настрій і спільна мета», – сказав організатор.

Девізом акції став слоган «Не кури, не вживай – військовим допомагай!». «Може це не така акція, яка може серйозно підтримати військових. А мораль цього девізу: краще кошти, витрачені на цигарки, спрямувати на допомогу нашим віськовим», – зазначив Сергій Костенко.

Реакція курців на заклики активістів і справді була досить агресивною. Не всі перехожі погоджувались гасити свої сигарети, деякі проводжали активістів образливими вигуками й навіть прозвали дикунами.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар