У Кропивницькому покажуть українську історичну драму “Чужа молитва” (ТРЕЙЛЕР)

© planetakino.ua

У Кропивницькому в кінотеатрі “Портал” 18 травня стартує прем’єрний показ нового українського історико-драматичного фільму, знятого Ахтемом Сеїтаблаєвим за реальними подіями. Фільм “Чужа молитва” розповідає про молоду дівчину Саїде Аріфову, кримську татарку, яка під час Другої світової війни, ризикуючи власним життям, врятувала 88 єврейських дітей-сиріт.

Фільм було знято за реальними подіями, які трапилися з кримською татаркою Саїде Аріфовою під час і після Другої світової війни: вона двічі врятувала 88 дітей-сиріт, спершу — від нацистів, видаючи дітей за кримських татар, а вдруге — від військ НКВД, які здійснювали депортацію кримських татар у травні 1944 року, довівши, що діти — євреї.

афіша фільму / dergkino.gov.ua

Саїде – вихователька у притулку для татарських дітей-сиріт. До неї звертається по допомогу хлопчина Іцхак, який разом з іншими дітьми-євреями переховується від фашистів. Перед дівчиною виникає важка моральна дилема – допомогти дітям чи, рятуючи власне життя, відмовити їм? Не дивлячись на смертельну загрозу, дівчина бере під свій захист небезпечних вихованців та перетворює маленьких євреїв на татар – дає їм нові імена, навчає мови, звичаїв і молитов. Але чи вдасться їм обманути карателів та врятуватись від смерті?..

Ахтем Сеїтаблаєв / фото: mediananny.com

Про початок роботи над картиною режисер Ахтем Сеїтаблаєв і продюсер Іванна Дядюра заявили в грудні 2015 року. Зйомки проходили в Україні, Грузії та Ізраїлі. Пісня «1944» переможниці Євробачення Джамали стане офіційним саундтреком до стрічки.

Бюджет фільму склав 31 мільйон гривень, з яких 10 мільйонів профінансувало Державне агентство України з питань кіно.

Показ фільму у Кропивницькому триватиме з 18 до 24 травня у кінотеатрі “Портал”.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар