Закупівля нових автобусів для Кропивницького: визначено двох претендентів і дату аукціону

МАЗ 203169 / фото з офіційного сайту “Мінського автомобільного заводу”

Учора, 12 травня, остаточно визначились двоє претендентів на заявку кропивницького комунального підприємства «Електротранс» про закупівлю 20 нових великогабаритних автобусів і дата проведення аукціону. У понеділок 15 травня кропивничани дізнаються, які автобуси перевозитимуть їх на пасажирських маршрутах міста.
Як ми вже повідомляли, отримати право участі у тендері на продаж 20 нових автобусів у Кропивницький, очікувана вартість яких складає 70 млн грн, зголосились три фірми – ТОВ «Торговий Дім «ЛІТАН» з Дніпра та столичні ТОВ «УкрЄвроМАЗ» і ТОВ «Науково-технічне підприємство СТГ Інженерінг». Перші два пропонують продати у Кропивницький білоруські автобуси МАЗ, а третій – український ЛАЗ.

Проте, з протоколу розгляду пропозицій, які 4 травня опублікували на сторінці закупівлі на сайті ProZorro, стало відомо, що тендерний комітет відхилив пропозицію ТОВ «Науково-технічне підприємство СТГ Інженерінг» через невідповідність документації кваліфікаційним критеріям, установленим ЗУ «Про публічні закупівлі». У документації підприємства, яке займається продажем українських автобусів ЛАЗ 5252, нібито були відсутні докази про підтвердження виконання аналогічних договорів.

Переглянути протокол розгляду тендерних пропозицій можна тут: СТОРІНКА 1,  СТОРІНКА 2, СТОРІНКА 3 та СТОРІНКА 4.

Але вже 9 травня ТОВ «Науково-технічне підприємство СТГ Інженерінг» подало скаргу на рішення тендерного комітету. У своїй скарзі представники фірми стверджують, що відхилення замовником їх пропозиції є безпідставним і помилковим, обґрунтованим лише на припущеннях. У коментарях до своєї скарги представники ТОВ «Науково-технічне підприємство СТГ Інженерінг» також зазначали, що через вихідні в Україні вони не змогли вчасно провести оплату свого звернення, яка передбачена вимогами Закону.

Антимонопольний комітет України 3 дні розглядав скаргу ТОВ «Науково-технічне підприємство СТГ Інженерінг» і учора ввечері, 12 травня, опублікував відповідь на неї. Скаргу відхилили саме через відсутність документу про здійснення оплати за подання скарги.

Відтак, змагатися за право продати на аукціоні 20 автобусів у Кропивницький будуть лише дві фірми – ТОВ «Торговий Дім «ЛІТАН» з Дніпра та столична ТОВ «УкрЄвроМАЗ». Їх тендерний комітет відразу допустив до торгів.

Визначення переможця відбудеться у понеділок 15 травня о 14:45.

ТОВ «Торговий Дім «ЛІТАН» зареєстроване у місті Дніпро, по вул. Криворізькій, 1, кінцевим бенефіціаром (контролером) та гендиректором є Олег Петрович Сухов. Згідно даних Мін’юсту, ТОВ Торговий Дім «ЛІТАН» займається торгівлею автомобілями та легковими автотранспортними засобами, торгівлею іншими автотранспортними засобами, технічним обслуговуванням та ремонтом автотранспортних засобів, оптовою торгівлею фарфором, скляним посудом і засобами для чищення, оптовою торгівлею іншими машинами й устаткуванням, неспеціалізованою оптовою торгівлею.

ТОВ Торговий Дім «ЛІТАН» у якості досвіду виконання аналогічного договору надає довідку про поставку 10 автобусів «МАЗ 103485» Запорізькому комунальному підприємству міського електротранспорту „Запоріжелектротранс”. Продаж відбувся у червні 2016 року.

МАЗ 103485 / фото з офіційного сайту “Мінського автомобільного заводу”

Автобус МАЗ 103485 – міський 3-дверний низькопідлоговий призначений для перевезення пасажирів в межах міста. Кількість місць для сидіння становить від 21 до 39. Загальна кількість пасажирів варіюється від 90 до 100 осіб. Має відкидний пандус для пасажирів з особливими потребами на візках.

ТОВ «УкрЄвроМАЗ» зареєстроване у Києво-Святошинському районі у селі Софіївська Борщагівка по вул. Київська, 24. Кінцевим бенефіціарним власником (контролером) підприємства є мешканка Київської області Саханда Ірина Яківна. А керівником – Саханда Богдан Анатолійович. Згідно даних Мін’юсту, ТОВ «УкрЄвроМАЗ» займається торгівлею автомобілями та легковими автотранспортними засобами, торгівлею іншими автотранспортними засобами, технічним обслуговуванням та ремонтом автотранспортних засобів, оптовою торгівлею деталями та приладдям для автотранспортних засобів, тощо.

ТОВ «УкрЄвроМАЗ» у якості досвіду виконання аналогічного договору надає довідку про поставку 2 автобусів МАЗ-203169 ДП «Морський торговельний порт «Южний». Продаж відбувся у серпні 2015 року.

МАЗ 203169 / фото з офіційного сайту “Мінського автомобільного заводу”

МАЗ-203169 – міський 3-дверний автобус призначений для перевезення пасажирів в межах міста. Автобус має низьку посадку, а тому зручний для входу/виходу пасажирів похилого віку. Для інвалідів на візках передбачений відкидний трап і спецобладнання для кріплення інвалідної коляски.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар

1 коментар до Закупівля нових автобусів для Кропивницького: визначено двох претендентів і дату аукціону

  1. закуповучи імпорт ми збагачуємо чужі країни.адже вартість імп товару йде в ВВП країни виробника.немає в нас 25років патр влади.тому і роботи молоді немає одна говорільня.наприклад черкаські автобуси Богдан Атаман на 23% дорожчі за російські Пази.але двигун в черкаських японський Ісузу і ходить 1млн км до капремонта,тобто в 3р більше російського.але інтелект наших чиновників не дає можливості правильно це оцінити.і вибірають гірше а не краще.хоча особисто собі легкове авто вони купують краще і роблять правильний вибір.парадокс укр чиновників тай годі.

Коментарі заборонені.