На Кіровоградщині оголосили літературний конкурс для молоді

Громадська організація “Територія успіху” оголосила літературний конкурс “Моя казка оживе” на творче опрацювання класичних казок. Головна умова – посилання на можливості захисту від насильства і булінгу, які передбачені Законом і Стамбульською Конвенцією.

Про це  повідомляє Перша електронна газета з посиланням на організаторів конкурсу.

“Ох і нелегко буває читати старі казки! Скільки несправедливості, булінгу і насильства доводиться в них терпіти героям, перш ніж їм вдасться поквитатися з поганцями за допомогою чарівних сил! А якби у відомих казках не існувало магії, як можна було б захистити Попелюшку, Білосніжку, Івасика Телесика чи Дідову Дочку. Спробуй написати свою версію відомих казок, де замість чарів і магії, герої звертаються по допомогу до поліції, юристів, захищаються від кривдників заборонним приписом та ін.”, – йдеться в анонсі.

Учасниками можуть стати всі бажаючі віком від 13 до 20 років. Обсяг конкурсних творів – до 10 тис. знаків. Форма творів – прозова, віршована або драматична. Мова – українська.

Кращі історії будуть екранізовані в анімованих роликах – мультиках, якими автори зможуть потім поділитись у своєму тік тоці чи інстаграмі.

При написанні заборонені будь-які прояви шовінізму, сепаратизму, приниження людей за певними ознаками, а також нецензурна лайка. Тексти, що їх міститимуть – будуть дискваліфіковані. Детальніше з умовами можна ознайомитись у “Положенні про конкурс”.

Нагадаємо, олександрійка перемогла у міжнародному фестивалі мистецтв

Читайте також: У Кропивницькому відбулася міжрегіональна конференція з туризму

Поширити:

Залишити коментар:

коментар