Депутати ухвалили план розвитку пасажирського транспорту Кропивницького на найближчі 2 роки

Сьогодні, 15 лютого, депутати міськради Кропивницького ухвалили Програми розвитку міського пасажирського транспорту та зв’язку на 2018-2019 роки. Щоправда міські депутати затвердили цю Програму, виключивши з неї два питання – купівлю нового навчального тролейбуса для КП “Електротранс” та автобуса для міжміських перевезень творчих колективів. Ці закупівлі вартували б міському бюджету по 5 млн грн кожна. Обидві позиції виключили із Програми за наполяганням міського голови Андрія Райковича.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

Як ми вже писали, основними заходами, які планують здійснити у рамках Програми є:

Читайте докладніше: Комунальна заправка та нові тролейбусні лінії: “матриця” розвитку громадського транспорту у Кропивницькому

Управління транспорту міськради також планувало у 2018 році придбати новий навчальний тролейбус для відкриття власного учбового центру з підготовки водіїв тролейбусів, а у 2019 році – автобус для міжміських перевезень творчих колективів Кропивницького. Проте Андрій Райкович, як і обіцяв під час виконкому, виключив ці питання.

На думку очільника міста, витрачати 5 млн грн на купівлю туристичного автобуса для перевезення творчих колективів наразі недоцільно. А щодо навчального тролейбуса, напередодні, під час засідання виконкому Андрій Райкович запропонував придбати вживаний транспортний засіб для цих потреб.

Відеозапис обговорення проекту Програми розвитку міського пасажирського транспорту та зв’язку на 2018-2019 роки під час сьогоднішнього сесійного засідання .

Проект рішення Про затвердження Програми розвитку міського пасажирського транспорту та зв’язку на 2018-2019 роки. Дивитися доопрацьований – із 47-ї сторінки документу .

Усе про громадський транспорт Кропивницького читайте за ПОСИЛАННЯМ.


 Дмитро Васильєв, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар