Які автобуси планують придбати у Кропивницький у 2018 році: деталі оголошеної закупівлі

© space-team.com

2-го лютого кропивницьке комунальне підприємство “Електротранс” оголосило тендер на закупівлю 10-ти автобусів пасажиромісткістю не менше 60 чоловік, з відкидним пандусом та місцем для кріплення інвалідного візка. Відповідну закупівлю з очікуваною вартістю 36 млн грн підприємство оголосило у системі електронних закупівель ProZorro.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

Згідно з інформацією на сторінці закупівлі, кінцевий термін подання пропозицій – 6 березня, а 11 квітня відбудеться аукціон. Термін поставки автобусів – до 31 грудня 2018 року.

У технічних характеристиках тендерної документації закупівлі значиться, що це має бути міський пасажирський автобус середньої місткості з низьким рівнем підлоги, пристосований до пасажирів з обмеженими можливостями (обладнаний відкидним трапом). Також у салоні автобуса має бути одне місце для кріплення та фіксації інвалідного візка.

Автобус повинен бути обладнаний дизельним двигуном європейського виробника із турбонадувом. Двигун має відповідати екологічним нормам “Євро 5”.

Кузов автобуса, який планує закупити КП “Електротранс” має бути обладнаний двома дверями, одна з яких повинна бути двостулковою. Також кузов автобуса має бути обладний системою примусового нахилу (“кнілінг”).

На кузові автобусів повинні бути 3 електронні світлодіодні маршрутні вказівники з автоматичною системою внутрішнього і зовнішнього звукового оповіщення – передній і боковий з номерами маршруту і назвами кінцевих станцій маршруту, а задній – лише з індикатором номеру маршруту.

Кожен автобус має бути обладнаний бортовим комп’ютером з функцією GPS-навігації і трекером (контролером), а також WI-FI роутером з модемом, що працює в мережах стандартів CDMA або GSM.

Окрім того, у автобусах має бути система відеоспостереження –  3 камери, дві з яких встановлені в салоні з фіксацією вхідних дверей кожна і одна на кабіні водія – для фіксації пасажирського салону.

Також автобуси мають бути обладнані відеореєстратором з режимом двосторонньої зйомки.

Гарантія на транспортні засоби, які планує придбати КП “Електротранс”, має бути не менше 24-х місяців, або 100 тис. км пробігу.

Зазначимо, що через масові скарги на приватних перевізників у Кропивницькому розглядають можливість купити у 2018 році більше, ніж 10 автобусів. На одній з нарад міський голова Андрій Райкович натякнув, що, за сприятливих умов, у другому півріччі цього року, міська влада ще виділить додаткові кошти на купівлю автобусів.


Нагадаємо, у 2017 році кропивницьке комунальне підприємство “Електротранс” за 69 млн 579 тис. 900 грн придбало 20 нових великогабаритних автобусів МАЗ 103 486 виробництва ВАТ “Мінський автомобільний завод”, а також один автобус Ataman A092H6 за 2 млн 298,5 тис. грн.


 Дмитро Васильєв, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар