9 водіїв на 18 автобусів: за які порушення кропивницьких перевізників не допустили до конкурсу маршрутів 

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
© ogo.ua

Як уже писала Перша електронна газета, комісія не допустила трьох приватних перевізників до участі у конкурсі за міські пасажирські маршрути. Конкурсна комісія виявила, що у перевізників офіційно працевлаштовано недостатню кількість водіїв і не вистачає офіційно оформлених автобусів. 

Про це Першій електронній газеті повідомив начальник управління транспорту Олександр Вергун.

За його словами, судячи з усього, перевізники не оформляють офіційно водіїв, які їздять за кермом їхніх транспортних засобів.

“Комісія у документації виявила численні порушення. Зокрема, щодо недостатньої кількості працевлаштованих водіїв та недостатньої кількості транспортних засобів, яка необхідна для обслуговування маршрутів. Наприклад, на підприємстві працевлаштовано 9 працівників, а згідно з вимогами конкурсу, для перевезення пасажирів на маршруті необхідно мінімум 18 автобусів. Як щодня може курсувати 18 машин, якщо водіїв на підприємстві 9?”, – розповів начальник управління транспорту.

Нагадаємо, сьогодні, 18 січня, під час конкурсу на право перевезення пасажирів на 14-ий маршрут (сел. Гірниче – вул. Кільцева) претендували два перевізники – КТ “Автолегіон – Варванської Ю.В.” та ПП “Автобаз Кіровоград”. А на 18-ий маршрут (Велика Балка – 1-й оптовий ринок) претендували ПП “Автобаз Кіровоград” та ТОВ “Кіровоград-Євро-Транс”. Усіх трьох перевізників конкурсна комісія не допустила до конкурсу через порушення законодавства. 

Як зазначив під час оголошення результатів голова конкурсної комісії Олександр Мосін, ситуація, коли усіх приватних перевізників не допустили до участі у конкурсі, є прецендентом. А начальник управління транспорту додав, що перевізникам тепер варто думати, як їм далі працювати на ринку.

“Хай офіційно працевлаштовують водіїв”, – наголосив  Олександр Вергун.

За його словами, маршрути №14 і 18 будуть виносити на черговий конкурс, який відбудеться приблизно у березні цього року.

Нагадаємо, кропивницьке комунальне підприємство “Електротранс” виграло конкурс на перевезення пасажирів на 7 міських автобусних маршрутах.


 Дмитро Васильєв, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар