За минулу добу поранено двох українських військових (РНБО)

За минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув, але двоє військовослужбовців ЗСУ, що охороняли прифронтову смугу, зазнали поранень внаслідок підриву на вибуховому пристрої. Інцидент стався у Горлівській агломерації.

За інформацією, яку оприлюднив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко, втрати противника за минулу добу: до лікарні №1 Макіївки доставлено 3 загиблих та 3 поранених, а до Донецької обласної клінічної лікарні імені Калініна – 4 загиблих та 3 поранених бойовиків зі складу так званого «1-го армійського корпусу» – бандформування «ДНР».

Луганський напрямок

Ворог тричі порушив режим тиші – у Кримському та Попаснянському районі. Всі провокації відбулися у другій половині доби. Один раз окупанти застосували БМП.

Донецький напрямок

Ворог здійснив 2 обстріли в Авдіївській промзоні. Обидва тривали майже 2 години. Вогонь вівся з боку Ясинуватої.

Зазначимо, що противник знову використав 82-мм та 120-мм міномети (випущено понад 20 мін).

Маріупольський напрямок

Найгарячішою точкою вчора було Новотроїцьке, де в темну пору доби окупанти здійснили низку мінометних обстрілів. Також ворожа провокація відбулася у Широкиному. Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 5 ворожих обстрілів, зокрема 3 мінометних.

ГУР МОУ повідомляє про посилення та ротацію у складі передових підрозділів НЗФ

Зокрема, на березі Сіверського Донця навпроти Станиці Луганської, а також поблизу Тельманового і Комсомольського триває інженерне обладнання позицій. До зони відповідальності так званого «6-го окремого мотострілецького полку 2-го армійського корпусу» – бандформування «ЛНР» переміщено змішаний артилерійський підрозділ. У Луганськ з Краснодарського краю прибув підрозділ 10-ї окремої бригади спеціального призначення ЗС РФ (місце постійної дислокації – Молькіно, Краснодарський край). У Докучаєвськ та Безіменне прибули снайперські групи.

ЄМБЛЕМА ГУР-1

Українські силовики затримують бойовиків

На Луганщині оперативники СБУ затримали члена НЗФ «ЛНР», який упродовж липня-грудня 2014 року вербував людей у бандформування «прізрак». Встановлено, що у листопаді 2014 року він супроводжував автоколону найманців, яка прямувала з Росії до окупованого Алчевська. Згодом іноземці передислокувалися до Передельского району та брали участь у битві за Дебальцеве.

Також СБУ спільно з поліцією затримала бойовика «ЛНР» у селище Мілове, що на україно-російському кордоні. Крім того, спецслужби припинили незаконну схему перевезення на тимчасово окуповані території.

У Харкові поліцейські затримали місцевого мешканця, який збував зброю та боєприпаси, що надходили з району проведення АТО.

За кількома адресами в гаражах знайдено великий «арсенал» – автомати, пістолети, набої, гранати та міни.

1112

Українські десантники вдосконалюють бойові навички

Вчора розпочалися змагання снайперів ВДВ. У перший день снайпери стріляли у спокійній обстановці, потім вели прицільний вогонь в умовах психологічного та фізичного навантаження.

В заключній стадії бійці будуть орієнтуватися на місцевості, виходити на позиції,  вражати цілі та відходити з позицій під прикриттям кулеметника та стрільця.

2223

Поширити:

Залишити коментар:

коментар