Кіровоградцям розкажуть як врятувати водні ресурси області (АНОНС)

У вівторок, 22 березня, о 14.00 в Орхуському центрі екологічної  інформації  ОУНБ ім. Д. І. Чижевського відбудеться круглий стіл “Водні ресурси Кіровоградщини ”, приурочений до Всесвітнього дня води.

Вода – першооснова всього живого на землі. На планеті, як  відомо, води багато, проте найбільше значення в житті та господарській діяльності людини мають прісні води, запаси яких далеко не безмежні. Проблема води належить до найголовніших соціальних і науково-технічних проблем сучасності. Вирішення її значною мірою залежить від вивчення водних ресурсів, рівня знань про явища і процеси, що відбуваються в гідросфері, а також від ефективних заходів з раціонального використання і охорони природних вод.

Всесвітній день води є унікальною можливістю нагадати  українцям про дбайливе ставлення до водних ресурсів. Адже лише своїми діями ми зберігаємо або знищуємо цей безцінний дар природи.

Мета проведення круглого столу: відзначити Всесвітній день води,  привернути увагу громади регіону до проблем охорони та  раціонального використання водних ресурсів, необхідних для забезпечення життєдіяльності населення, розвитку сільського господарства і промисловості. Показати,  що захист водних ресурсів наразі є пріоритетним напрямом екологічної політики державних установ та громадських організацій Кіровоградщини.

Теми, що пропонується до розгляду:

– основні аспекти охорони та збереження водних ресурсів Кіровоградської області;

– обґрунтування необхідності збереження запасів питної води;

– дослідження радону та радіохімічних показників у джерелах водопостачання Кіровоградської області;

– стан очищення стічних вод комунальними підприємствами області та їх вплив на водні об’єкти;

– поверхневі водойми – джерело інфекційних та неінфекційних захворювань  та ін.

У роботі круглого столу візьмуть участь  представники державних установ та члени  громадських організацій, а саме: обласного управління водних ресурсів, департаменту екології та природних ресурсів ОДА, державної екологічної інспекції, головного управління Держсанепідслужби,   викладачі вишів,  екологи, представники обласного та міського осередків Всеукраїнської екологічної ліги та інші.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар