Кропивницька захисниця зелених насаджень увійде до складу комісії з обстеження дерев

Міський голова Кропивницького Андрій Райкович доручив своєму заступнику Олександру Мосіну включити активістку Надію Паливоду в комісію з обстеження зелених насаджень в обласному центрі, аби вона постійно мала зв’язок із владою, та мала можливість контролювати все, що робиться із деревами в місті.

Надія Паливода на цю пропозицію пристала, запевнила, що залюбки співпрацюватиме на громаду разом із комунальниками, йдеться у повідомленні на сайті КМР.


Нагадаємо, Надія Паливода 10 травня прикувала себе ланцюгами до тополі біля пологового будинку № 1, яку збиралися спиляти. До її протесту приєдналися інші активісти і протягом двох днів не давали знищити там решту дерев.


Сьогодні, 11 травня, міський голова Кропивницького Андрій Райкович зустрівся з очільницею ГО «Озеленення Кропивницький» Надією Паливодою, щоб обговорити обрізку дерев біля пологового будинку №1. Там нині триває реконструкція, яка передбачає видалення 18 старих дерев. Згідно з проектом будівельники розпочали заміну старої огорожі на нову. Аби це виконати, їм необхідно викорчувати дерева, адже фундамент під огорожу має бути значно заглиблений у землю.

Проти такої організації обрізки дерев виступила саме Надія Паливода. Андрій Райкович домовився із активісткою про зустріч, аби пояснити, навіщо проводяться такі роботи.

“Великі дерева вже почали підривати асфальт, то ми повинні їх прибрати, і зробити там гарне покриття. До того ж, акації виросли вже в тридцять метрів, тож робити їм гарне кронування, ми вже не маємо можливості, – зазначив Андрій Райкович – але хочу Вас, Надю, одразу заспокоїти! Ми за кожне спиляне дерево висадимо два нових. Буде понад 30 дерев. Це будуть 5 – 7 річні липи, ми їх вже замовили в Голованівському лісництві”.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар