У квітні на Кіровоградщині народилося 455 немовлят

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Упродовж квітня відділами державної реєстрації актів цивільного стану ГТУЮ у Кіровоградській області було зареєстровано 455 новонароджених малюків. 

Про це Першій електронній повідомила заступник начальника Управління держреєстрації Раїса Дайдакулова.

Лідером із реєстрації малюків є Кропивницький міський відділ ДРАЦС, працівники якого склали 96 актових записів про народження немовлят. У Подільському районному у місті Кропивницький відділі ДРАЦС було зареєстровано 63 актових записи, у Фортечному районному у місті Кропивницький відділі ДРАЦС – 41 актовий запис. Усього в обласному центрі у квітні було зареєстровано 200 немовлят.

Разом із цим на постійній основі діє ініціатива Міністерства юстиції України щодо видачі свідоцтв про народження дітей безпосередньо в пологових будинках. Відтак у квітні цієї послугою скористалося 307 молодих батьків. Окрім цього, працівниками ДРАЦС за цей період було видано 88 довідок на базі медичних установ. При цьому ще 124 особи подали відповідні заяви про реєстрацію місця проживання дитини під час державної реєстрації новонароджених.

Варто відзначити, що пілотний проект із видачі свідоцтв про народження на Кіровоградщині діє з грудня 2015 року. Загалом цією послугою скористалося 4 372 особи. Якщо говорити про видачу довідок про місце реєстрації новонароджених, сервіс почав функціонувати в листопаді 2016 року. Із того часу переваги проекту відчули на собі 362 молодих батьків.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар